Tgrt Haber

İran'dan İsrail ve ABD'ye net uyarı: Her an her şey olabilir

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
22 Ekim 2023 18:19 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 19:02
İran'dan İsrail ve ABD'ye net uyarı: Her an her şey olabilir

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, ABD'nin İsrail üzerinden Filistinlilere savaş yürüttüğünü söyledi. ABD Balkanı Biden'ın Gazze'de sivillere yönelik saldırıları desteklemesine tepki gösteren İranlı bakan, "ABD ve İsrail, "Suç ve soykırımı derhal durdurmazlarsa her an her şeyin mümkün olacağı konusunda uyarıyorum" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, Güney Afrikalı mevkidaşı ile Tahran'da düzenlediği ortak basın toplantısında 16 gündür devam eden İsrail-Filistin çatışmaları hakkında konuştu.

ABD'nin İsrail üzerinden Filistinlilere savaş yürüttüğünü belirten Amirabdollahian, "Gazze'de tanık olduğumuz şey, ABD'yi temsil eden sahte İsrail rejiminin, ezilen Filistin​ ulusuna ve sivillere karşı yürüttüğü bir vekalet savaşıdır" dedi.

'BİDEN'IN SALDIRILARI DESTEKLEMESİ ACI VE TALİHSİZ BİR DURUM'

Amirabdollahian, hastaneler, camiler, kiliseler ve siviller bombalanırken Biden​'ın çarşamba günü İsrail'e savaş zamanında olağanüstü bir ziyarette bulunup İsrail'in saldırılarını desteklemesinin "acı ve talihsiz" bir durum olduğunu ifade etti.

ABD VE İSRAİL'İ UYARDI

Biden'ın, Tel Aviv'deki varlığıyla, İsrail'in Gazze​'de gerçekleştirdiği katliamları desteklemek için silahlarla dolu yüzlerce uçak, gemi ve kamyon göndereceğini resmen ilan ettiğini belirten Amirabdollahian, devamında şunları söyledi:

"ABD'yi ve onun vekili İsrail'i, Gazze'deki insanlığa karşı suç ve soykırımı derhal durdurmazlarsa her an her şeyin mümkün olacağı ve bölgenin kontrolden çıkacağı konusunda uyarıyorum"

'20 YARDIM KAMYONUNA İZİN VERİLMESİ UTANÇ VERİCİ'

İranlı diplomat ayrıca Mısır kontrolündeki Refah geçiş noktasından Gazze'ye yalnızca 20 yardım kamyonunun girmesine izin verilmesinin 'utanç verici' olduğunu söyledi.

Amirabdollahian, ABD ile İsrail'in müdahaleyi reddetmesi halinde 'bölgenin kontrolden çıkacağı' yönündeki uyarısını yineledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...