Tgrt Haber

İran'dan İsrail'e gözdağı! Tehditlere karşı kararlıyız, çatışmaya girmeyin

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Ekim 2024 22:09 - Güncelleme : 01 Ekim 2024 22:44

İran, misilleme olarak İsrail'e yüzlerce füzeyle saldırı gerçekleştirdi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin İsrail'in saldırganlığına karşı meşru haklar temelinde misillemede bulunduğunu söylerek "Saldırgan değiliz ancak tehditlere karşı kararlıyız. İran'la çatışmaya girmeyin." dedi.

İsrail'in Lübnan​'a kara operasyonu sürerken, İran​ misilleme saldırısı başlattı. İsrail ordusu, İran'dan füzelerin ateşlendiğini ve sivillerin bomba sığınaklarına girdiğini duyurdu. İsrail ordu radyosu, İran'dan yaklaşık 200'e yakın füzenin fırlatıldığını bildirdi.

İran'dan İsrail'den gözdağı! Tehditlere karşı kararlıyız, çatışmaya girmeyin - 1. Resim


200'DEN FAZLA FÜZE FIRLATILDI 

İran kaynakları, saldırıdan hemen sonra 500'e yakın füze ateşlendiğini, ses hızını aşan füzeler de kullanıldığını duyurdu. İran basını, saldırıda hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını bildirdi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası, ateşlenen füze sayısını 200 olarak açıkladı. 

İran'dan İsrail'den gözdağı! Tehditlere karşı kararlıyız, çatışmaya girmeyin - 2. Resim


İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, ülkesinin İsrail'e karşı füze saldırılarının "meşru haklar temelinde İran ile bölgenin barış ve güvenliği için" düzenlendiğini savundu.

İsrail'in saldırganlığına "kesin bir yanıt" verdiklerini ifade eden Pezeşkiyan, bu saldırıların İran'ın çıkarlarının ve vatandaşlarının savunulması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Pezeşkiyan mesajında şu ifadeleri kullandı: "Netanyahu İran'ın savaş peşinde olmadığını ancak her tehdide kararlı yanıt vereceğini bilsin. Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin."

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe 1 Ekim 2024 22:17

Bu olay hiç iyi gitmiyor gibi, iki taraf da barış içinde yaşamalarını hak ediyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...