Tgrt Haber

İran'dan İsrail'e karşı sessiz kalan Batı'ya sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 16:17 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 16:17
İran'dan İsrail'e karşı sessiz kalan Batı'ya sert tepki

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalan ülkelere tepki gösterdi. Abdullahiyan, "Uluslararası toplum Gazze'ye daha ne kadar seyirci kalacak?" dedi.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle sürüyor. İsrail ordusu bir yandan sivil yerleşimleri bombalarken diğer yandan da işgal planlarına devam ediyor. İsrail'in bu güne kadar gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli​ sayısı 16 bine dayandı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan​ da İsrail'in bu saldırılarına sessiz kalan Batı'yı sert sözlerle eleştirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Abdullahiyan, Moskova'da Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan'ın bulunduğu Hazar ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında yaptığı konuşmada,  "Bu kadar kadın, çocuk, basın mensubu ve sağlık çalışanının öldürülmesine rağmen uluslararası toplum Gazze'ye daha ne kadar seyirci kalacak?" dedi.

"CİNAYETLERİN ARKASINDA ABD DESTEĞİ VAR"

İsrail'in Gazze'de işlediği cinayetlerin arkasında ABD'nin desteği olduğunun altını çizen Abdullahiyan, "Siyonist rejimin işlediği suçların önüne geçme konusunda uluslararası kurum ve toplulukları etkisizleştiren (Washington yönetimi), bu kurumları da itibarsızlaştırmıştır" dedi.

ULUSLARARASI TOPLUM DEVREYE GİRMELİ

Gazze'deki saldırıların bir an önce durdurulması için uluslararası toplumun devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Abdullahiyan, bölgede çeşitli konularda düzenlenen uluslararası toplantılarda Gazze savaşının gündem edilmesinin önemine dikkati çekti.

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...