Tgrt Haber

İran'dan İsrail'e saldırı hazırlığı! İstanbul-Tahran seferleri iptal edildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
02 Ağustos 2024 20:50 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 21:26
İran'dan İsrail'e saldırı hazırlığı! İstanbul-Tahran seferleri iptal edildi 

Hamas lideri İsmail Heniyye'yi İran sınırlarında öldüren İsrail için İran'ın harekete geçeceği iddia edildi. Türk Hava Yolları ve A Jet, İstanbul-Tahran uçuşlarını iptal ederken İran'ın bu gece İsrail'e hava saldırısı düzenleyeceği iddia edildi.

Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran​ Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan​'ın yemin törenine katılmak için gittiği Tahran'da suikasta uğradı. İran ve Hamas suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail ise durumla ilgili sessiz kalmayı tercih etti. 

İRAN 'İNTİKAM' DEDİ! 

Gelişmeler dünyanın bir numaralı gündemi haline gelirken İran ve Hamas intikam yeminleri etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney İsrail'e ‘en ağır karşılığı’ verme sözü verip “İsmail Heniyye'nin İran topraklarında dökülen kanının intikamını almayı görevimiz olarak görüyoruz” dedi.

İran'dan İsrail'e saldırı hazırlığı! İstanbul-Tahran seferleri iptal edildi  - 1. Resim

SEFERLER İPTAL EDİLDİ 

Orta Doğu'da tansiyon yükselirken Tahran-İstanbul seferleri iptal edildi. Türk Hava Yolları (THY) İstanbul kalkışlı 4 Tahran seferini, A Jet ise Sabiha Gökçen Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı'ndan yapılacak olan seferlerin iptal etti. Gelen iptal haberleri gecenin ilerleyen saatlerinde bir operasyon olacağına yönelik yorumları artırdı. 

Öte yandan Hollandalı havayolu şirketi KLM ise İsrail'in başkenti Tel Aviv'e gidiş dönüş tüm seferlerini 26 Ekim'e kadar iptal etti.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
su 3 Ağustos 2024 03:47

İran yahudi ve Hristiyanlara saldiramaz sadece Müslüman ulkelere saldirir

Sonraki Haber Yükleniyor...