Tgrt Haber

İran’ın Paris Büyükelçiliği kundaklandı! Fransız polisi alarmda

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Eylül 2023 09:15 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 09:41
İran’ın Paris Büyükelçiliği kundaklandı! Fransız polisi alarmda

Rejim karşıtı bir grup, İran'ın Fransa'nın başkenti Paris'teki büyükelçiliğini kundaklama girişiminde bulundu. Ateşe verilen kapı söndürülürken, polis saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.

İran’ın Fransa’nın başkenti Paris​'teki büyükelçiliği, bir grup tarafından ateşe verildi. Yangında küçük çaplı hasar meydana geldiği ve kundaklama girişiminden sonra kaçan saldırganların tespit edilip yakalanması için Fransa​ Dışişleri Bakanlığı ve polis yetkilileri nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu kaydedildi.

GİRİŞ KAPISI YANDI

İran​ resmi haber ajansı IRNA’nın Paris Büyükelçiliği’nin açıklamasına dayandırdığı habere göre, büyükelçiliğin konsolosluk bölümünün giriş kapısı, İran'daki rejime karşıt gruplara mensup, kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Saldırı sonrasında çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği, yangının kısa sürede söndürüldüğü aktarıldı.

Yangında küçük çaplı hasar meydana geldiği ve saldırıdan sonra kaçan saldırganların tespit edilip yakalanması için Fransa Dışişleri Bakanlığı ve polis yetkilileri nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu kaydedildi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...