Tgrt Haber

İran'la nükleer görüşmelerine siber saldırı alarmı

11 Haziran 2015 20:36
İran'la nükleer görüşmelerine siber saldırı alarmı

Avusturyalı yetkililer, İran ile 5+1 ülkeleri arasında nükleer müzakerelerin yürütüldüğü otellere yönelik siber saldırı yoluyla casusluk yapıldığı iddialarını araştırmak üzere inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Federal Ofisi, iddialarla ilgili inceleme kararı alarak harekete geçti. İnceleme kapsamında nükleer müzakerelerin yürütüldüğü Palais Coburg Otel'in bilgi sistemleri gözden geçirilecek.

İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerin yürütüldüğü otellerin internet siteleri üzerinden virüs kullanılarak casusluk yapıldığı iddia ediliyor.

İran'ın Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Temsilcisi Büyükelçi Rıza Necefi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'i ima ederek, "Biliyorsunuz nükleer müzakerelerde düşmanlarımız var. Bu bizim için sürpriz olmadı" dedi.

İran ile müzakerelere İsrail ve ABD'deki Cumhuriyetçi senatörlerin karşı çıktığı biliniyor.

Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky'nin, İran ile nükleer müzakerelerin yapıldığı otelleri hedef alan siber casusluk saldırılarını ortaya çıkardığı bildirilmişti.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında nihai anlaşma metninin yazımı amacıyla yürütülen müzakerelerin altıncı turu, 4-6 Haziran tarihlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Palais Coburg Otel'de gerçekleştirilmişti. İran ile 5+1 ülkeleri, 2 Nisan'da İsviçre'nin Lozan kentinde uzlaşmaya varmış ve nihai anlaşma metninin 30 Haziran'a kadar tamamlanması konusunda mutabık kalmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...