Tgrt Haber

İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
20 May 2024 11:29 - Güncelleme : 20 May 2024 11:50
İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu

İran'ın eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünde ABD'nin payı olduğunu öne sürdü. 

İran​ Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi​'nin helikopter kazasında ölümünün ardından eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Reisi'yle aynı helikopterde yer alan Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan​'ı da es geçmeyerek başsağlığında bulunan eski bakan Zarif, ''Sevgili kardeşim'' diyerek sosyal medya platformu Instagram'dan şu mesajı yayımladı:

''Şehitler için Allah'tan rahmet, hayatta kalanlar için huzur ve sabır, İran​ halkı için dayanışma ve ilerleme diliyorum.''

İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu - 1. Resim

''KAZADAN ABD​ SORUMLU''

Eski İranlı bakan Zarif, Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetinin ölümü üzerine ABD​'yi sorumlu tuttu. Zarif, İran​ Radyo Televizyon Kurumu'na (İRİB) yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı'nın helikopterinin düşmesiyle ilgili trajedide suçlu, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen uçak ve uçak parçaları satışına ambargo uygulayan ABD​'dir.''

Öte yandan Zarif, bu olayın ABD​'nin İran​'a karşı işlediği suçlar listesine dahil edileceğini kaydetti.

REİSİ'NİN HELİKOPTER KAZASINDA ÖLÜMÜ

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan​ ve bazı yetkililerle ülkeye dönüşte helikopter kazası geçirdi.

İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu - 2. Resim

İran​'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran​ makamlarıyla paylaşıldı.

İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu - 3. Resim

Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını tespit etti.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...