Tgrt Haber

İranlı yetkiliden 'İsrail' çağrısı: Varlığına son verilmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ağustos 2023 23:34 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 00:29
İranlı yetkiliden 'İsrail' çağrısı: Varlığına son verilmeli

Lübnan'ın İsrail sınırındaki bir köyü ziyaret eden İranlı yetkili Vahid Celalzade'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Celalzade, İsrail'in varlığına bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi.

İran​ ve İsrail arasındaki gerilimi artıracak bir açıklama geldi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Vahid Celalzade, Lübnan​'ın İsrail sınırındaki Marun el-Ras köyünü ziyaretinden sonra dikkat çeken bir açıklama geldi.

"İSRAİL'İN VARLIĞINA SON VERİLMELİDİR"

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın atkardığı bilgilere göre Celalzade, İran devriminin lideri Ayetullah Humeyni'nin İsrail hakkındaki bir sözüne atıfta bulunarak, "İsrail'in varlığına son verilmelidir. İmam Hamaney de Siyonist oluşumun 25 yıldan daha fazla sürmeyeceğini söylemiştir" dedi.

"İRAN, LÜBNAN'I VE HİZBULLAHI'I DESTELEMEYE DEVAM EDECEK!"

İranlı yetkili, ülkesinin Lübnan'ı ve Hizbullah​'ı desteklemeye devam edeceğini yineledi. Öte yandan İsrail sınırındaki köyde İran heyetini karşılayanlar arasında bulunan Lübnan Meclisindeki Hizbullah Milletvekili Hasan Faddallah da yıllardır Lübnan halkına sunduğu yardımlardan ötürü İran'a teşekkür etti.

Celalzade, dün başkent Beyrut'ta Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ve Filistinli siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...