Tgrt Haber

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail zulmü: 2 Filistinli katledildi

19 Ocak 2023 11:03 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 11:18
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail zulmü: 2 Filistinli katledildi

İsrail tarafından işgal altındaki Batı Şeria'nın Filistinlilere uygulanan zulüm gün geçtikçe artıyor. İsrail güçlerinin düzenlediği baskınlarda 2 Filistinliyi öldürdüğü, 3 kişiyi de yaraladığı aktarıldı.

İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Batı Şeria​'da ikamet eden 600 binden fazla aşırı sağçı Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki bölgede yaşayan Filistinlilere yıllardır eziyet ediyor. İsrail güçlerini de yanına alan Yahudi yerleşimçiler, Filistinleri sokak ortasında katledip evlerine saldırıyor. Yıl başından bu yana İsrail askerlerince öldürülen Filistinlilerin sayısı 4'ü çocuk olmak üzere 17'ye ulaştı.

Filistin​ devlet televizyonunda yayımlanan habere göre, İsrail güçlerinin sabah erken saatlerde Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 2 Filistinlinin öldürüldüğü 3 kişinin de yaraladığı aktarıldı. Hain saldırıda 58 yaşındaki Cevad Hüseyin Bevakine ve 26 yaşındaki Edhem Muhammed Cebbarin'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

BİNALARIN TEPELERİNE KESKİN NİŞANCI YERLEŞTİRİLDİ

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre de İsrail ordusu, yoğun askeri katılımlı baskınının ardından bazı binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirdi. Haberde sözlerine yer verilen Fetih Hareketi'nin Cenin Genel Sekreteri Ata Ebu Ramile, "Öğretmen Bevakine, evinin önünde vurulan Cebbarin'e ilk müdahaleyi yaptığı sırada işgalci güçlerin kurşunlarına hedef oldu." ifadelerini kullandı.

GÖZALTILAR VAR

WAFA'ya konuşan Filistinli güvenlik kaynakları da baskın yapan İsrail güçleri ile Filistinli gençler arasında çıkan olaylarda 3 kişinin yaralandığını, sayı belirtmeksizin birkaç kişinin de gözaltına alındığını ifade etti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...