Tgrt Haber

İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi katletti!

06 Şubat 2023 16:55 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 17:12
İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi katletti!

İşgalci İsrail'in güçleri, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan ERiha kentindeki Akabe Cebr Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 5 Filirtinli öldürdü. 

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Eriha kentindeki Akabe Cebr Mülteci Kampı'na gece saatlerinde baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile askerler arasında çıkan çatışmada, bazı Filistinliler hayatını kaybetti. Filistin​ Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Filistinli erkek kardeşlerden 21 yaşındaki Rafet Vail Uveydat ve 27 yaşındaki İbrahim Vail Uveydat'ın yanı sıra 22 yaşındaki Malik Avni Lafi, Edhem Mecdi Uveydat ve 28 yaşındaki Sair Uveydat'ın İsrail askerlerince öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusunun, hayatını kaybeden 5 Filistinlinin cenazesini alıkoyduğu kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ayrıca İsrail'in alıkoyduğu yaralıların durumunu da izledikleri bilgisini paylaştı. Filistinli sağlık ekiplerinden Iyad Ebu Rub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eriha'daki mülteci kampına gece saatlerinde baskın düzenlendikten sonra 6-7 ambulansla buraya intikal ettiklerini ancak İsrail ordusunun yaralılara ulaşmalarını engellediğini söyledi.

İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi katletti!

BAŞINDAN VE KARNINDAN VURDULAR

Çatışmalarda biri başından biri karnından vurulan 2 Filistinliye ulaştıklarını belirten Ebu Rub, başından yaralanan kişinin Ramallah'a götürüldüğünü ancak karnından yaralanan Filistinlinin İsrail ordusu tarafından alındığını aktardı.

İsrail güçlerinin söz konusu mülteci kampında Hamas yöneticilerinden Şakir Amara'nın da aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

''İĞRENÇ BİR KATLİAM''

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, Akabe Cebr Kampı'nda yaşananları "iğrenç bir katliam" olarak nitelendirdi. Direnişten vazgeçilmeyeceğini vurgulayan Heniyye, "Filistin halkı var olduğu müddetçe düşman sükunete eremeyecektir." ifadesini kullandı.

İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi katletti!

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada da Eriha'da "öldürülenlerin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarına mensup kişiler olduğu" bilgisi paylaşıldı.

FİLİSTİN BAŞBAKANI: KORKUNÇ BİR SUÇ

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise baskının, "28 Ocak'ta bölgedeki bir restorana saldırı düzenleyen terör hücresi mensuplarını yakalamak" için gerçekleştirildiği öne sürüldü. Olayla ilgili "Hamas'a bağlı hücrenin mülteci kampındaki bir evde saklandığı" iddia edilen açıklamada, bu kişilerin yakalanması için düzenlenen baskında bölgedeki silahlı gruplarla çatışma çıktığı kaydedildi. Açıklamada, İsrail ordusuna ateş açan "bazı silahlı kişilerin öldürüldüğü" öne sürüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuya ilişkin açıklamasında, İsrail ordusu ve İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) "günlerdir süren çalışmalarının sonucunda 28 Ocak'ta bir restorana saldırı girişiminde bulunan iki saldırgan dahil 5 kişiyi öldürdüğünü" ifade etti.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ise yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun baskınını "korkunç bir suç" ve "uluslararası hukukun bariz ihlali" olarak tanımladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...