Tgrt Haber

İşgalci İsrail'den Filistin mülteci kampına baskın! Ölü sayısı 5'e yükseldi

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 09:57 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 10:06
İşgalci İsrail'den Filistin mülteci kampına baskın! Ölü sayısı 5'e yükseldi

İsrail'in Batı Şeria'daki mülteci kamplarına düzenlediği baskınlarda 5 Filistinli hayatını kaybetti. Bölgede çatışmalar sürüyor

Filistin​ resmi haber ajansı WAFA, İsrail güçleri tarafından Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında yaralanan bir Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı​ daha önce İsrail kuvvetleri tarafından Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen baskınlar sırasında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 30 Filistinlinin ise yaralandığını duyurmuştu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail güçleri tarafından Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kenti yakınlarında bulunan Akbet Cebr Mülteci Kampı'nda düzenlenen saldırıda yaralanan bir Filistinli daha hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları Akabet-ü Cebr Mülteci Kampı'nda çatışmaların sürdüğünü ve Filistinlilerin baskına engel olmaya çalıştığını belirtti. İsrail makamları ise baskına ilişkin sessizliğini koruyor.

Dün akşamdan bu yana Cenin ve Akabet-ü Cebr mülteci kamplarına İsrail güçleri tarafından düzenlenen baskınlarda açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 5'e çıkmış oldu.

İsrail, Cenin Mülteci Kampı'nı radarına aldı

İsrail ordusu son yıllarda saldırılarını Cenin Mülteci Kampı'nda yoğunlaştırdı.

İsrail basınında sıkça, "eşek arısı kovanı", "terörist kuluçkası" şeklinde ifade edilen Cenin ve özellikle bölgede yer alan mülteci kampı, Filistin direniş örgütlerinin silahlı kanatlarının yoğun şekilde bulunmasıyla öne çıkıyor.

Filistin siyasetinde rekabet içerisinde olan Fetih, Hamas, İslami Cihad gibi grupların silahlı kanatlarının Cenin içinde tek çatı altında, birlikte ilerlediği biliniyor.

İsrail ordusu bölgeye 3 Temmuz gecesinde baskın düzenlemiş ardından Cenin kenti ile Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatma altına almıştı. 

Havadan ve karadan sürdürülen 48 saatlik İsrail saldırılarında 4'ü çocuk 12 Filistinli katledilmiş, 20'si ağır olmak üzere 120 kişi yaralanmıştı. Saldırılar neticesinde yaklaşık 150 bin Filistinli mültecinin yaşadığı Cenin Mülteci Kampı'nda altyapı büyük zarar görmüştü. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...