Tgrt Haber

İşgalci İsrail'den Gazze'ye 'bölgeyi terk edin' çağrısı: Enkaza çevireceğiz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 22:40 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 23:30
İşgalci İsrail'den Gazze'ye 'bölgeyi terk edin' çağrısı: Enkaza çevireceğiz 

Son dakika haberi: İsrail'in Filistin topraklarındaki şiddet ve baskısının artması üzerine Hamas, bugün 'Aksa Tufanı' operasyonu ile İsrail'e saldırdı. İsrail tarafı 'savaş' ilan ederken İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Gazze halkına çağrı geldi. Bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarıda bulunan Netanyahu, "Hamas'ın olduğu yerleri enkaza çevireceğiz" dedi. 

Hamas​'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyurdu. İsrail saldırılardan sonra 'savaş durumu' ilan ederken operasyonlarda 300'den fazla İsrailli hayatını kaybetti. İsrail'in karşı saldırılarında ise 232 Filistinli hayatını kaybetti.  

NETANYAHU GAZZE'YE SESLENDİ: BÖLGEYİ TERK EDİN 

ABD'nin desteğini arkasına alan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'dan zehir zemberek açıklamalar geldi. Gazze'deki sivillerin bölgeyi terk etmesini söyleyen Netanyahu, 'intikam' alacaklarını söyledi. 

Gazze halkına seslenen Netanyahu, "Bu kara günün intikamını en acı şekilde çıkartacağız. Hamas'ı hiç vurmadığımız şekilde vuracağız. Hamas ile ilgisi olan herkesi vuracağız. Hamas'ın etrafında olan siviller derhal o bölgeleri terk edin" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı operasyon başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar, bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...