Tgrt Haber

Putin yanlısı kanalda başarısızlık itirafları ülkeyi şoke etti: Onlar köy köy biz metre metre ilerliyoruz

05 Ekim 2022 17:15 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 18:14
Putin yanlısı kanalda başarısızlık itirafları ülkeyi şoke etti: Onlar köy köy biz metre metre ilerliyoruz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimindeki başarısızlıkları Rus lider Vladimir Putin yanlısı televizyon kanalına kadar sıçradı. İşgaldeki son durum üzerine sorular soran gazeteci, Luhansk halk milislerinden Andrei Marochko'yu fena köşeye sıkıştırdı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali 7 ayı aşkındır devam ederken Rusya ordusuyla elle tutulur bir kazanım elde edemedi. Rusya'nın işgal başarısızlıkları artık ülkede de konuşulmaya başlandı. Kremlin tarafından desteklenen bir Rus televizyon kanalında sunucu Olga Skabeyeva, işgaldeki son durum ile ilgili yaptığı yayında sorduğu sorular ile sosyal medyanın gündemine oturdu.

''ONLAR KÖY KÖY, BİZ METRE METRE İLERLİYORUZ''

37 yaşındaki Olga Skabeyeva, Luhansk halk milislerinden Andrei Marochko ile yaptığı röportaj sırasında ''Biz asker değiliz, o yüzden bize açıklayın'' diyerek şu soruyu yöneltti: 

''Onlar köy köy ilerlerken biz neden metre metre ilerliyoruz? Neden işler şimdi onlar için daha iyi gidiyor? Durum ne zaman değişecek?''

Marochko, sunucu Skabeyeva'nın sorusu üzerine suçlamaları reddettiğini söyledi ve Rusya ile ona bağlı güçlerin mücadele etmesinin nedeninin NATO olduğunu öne sürdü.

Putin yanlısı kanalda başarısızlık itirafları ülkeyi şoke etti: Onlar köy köy biz metre metre ilerliyoruz

''KAYNAKLARI BİZİMKİNDEN ÜSTÜN''

Marochko, ''Ukrayna birlikleriyle savaşmadığımızı göz önünde bulunduralım. NATO askerleriyle savaşıyoruz. Muazzam kaynaklara sahipler. Şu anda kaynakları bizimkinden üstün'' ifadelerini kullandı.

Marochko sözlerine şöyle devam etti:

''Onların ana kaynağı istihbarattır. Hareketlerimizi bir uydudan kelimenin tam anlamıyla çevrimiçi olarak takip ediyorlar, tahkimatlarımızı takip ediyorlar. Doğal olarak bu onlara çok büyük faydalar sağlıyor ve başarı şansları bizimkinden çok daha yüksek.''

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...