Tgrt Haber

IŞİD Irak ordusunun cipleriyle devriye atıyor

16 Haziran 2014 19:39
IŞİD Irak ordusunun cipleriyle devriye atıyor

AA, peşmergenin bulunduğu noktadan IŞİD militanlarını görüntüledi. Örgüt militanlarının, Irak ordusundan aldıkları ciplerle devriye gezmeleri dikkati çekiyor.

Irak'ın Diyala kentinin Saidiye kasabasında peşmerge güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları karşı karşıya. İki güç arasında sadece iki kilometrelik bir mesafe var.  Hanekin ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Saidiye kasabası, Irak ordu güçlerinin çekilmesi sonucu IŞİD'in eline geçti. Peşmergenin bulunduğu noktadan IŞİD güçleri görülebiliyor. AA'nın görüntülediği bölgede örgüt militanlarının, Irak ordusundan aldıkları ciplerle devriye gezmeleri dikkati çekiyor.  Bu arada Kubaşı bölgesinde konuşlanan peşmerge, kasabayı IŞİD'in elinden almak için operasyona hazırlanıyor. Bölgedeki peşmerge komutanlarından Albay Nevzat Hamit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emir gelmesi durumunda kasabaya gireceklerini söyledi. Hamit, IŞİD militanlarının, sorunlu bölgelerdeki varlığının, Kürt bölgesi için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.   Peşmerge Operasyon Komutanı Kadir Abdulkerim de sınır karakolunun karşısında bulunan Saidiye kasabasını göstererek, "Kürt, Arap ve Türkmenlerin birlikte yaşadığı Saidiye'ye yaklaşık iki kilometre uzaklıktayız. O bölge tamamen militanların elinde. Emir bekliyoruz. Eğer karar çıkarsa kasabayı ele geçirmek ve oradaki halkın güvenliğini sağlamak için operasyon düzenleyeceğiz" dedi.  Kerim, peşmerge güçlerinin, Irak askerlerinin kontrol edemediği bölgeleri ele geçirmeye hazır olduğunu, bunun için şehit vermeyi göze aldıklarını kaydetti.  Peşmerge güçleri, Hanekin ve Celavla bölgesinde de olası IŞİD saldırılarına karşı teyakkuzda bekliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...