Tgrt Haber

IŞİD'in kontrolü altındaki bölgeye hava saldırısı

25 Haziran 2014 18:58
IŞİD'in kontrolü altındaki bölgeye hava saldırısı

Irak'ın Ninova vilayetine bağlı El-Beac ilçesine düzenlenen hava saldırısında 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolündeki Suriye sınırındaki El-Beac ilçesine hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda, 4 sivil hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. İlçeden patlama sesleri duyulurken uçakların orduya ait olup olmadığı hakkında net bilgi verilmedi. Irak makamlarından da konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Öte yandan AA muhabirine konuşan Sincar Kaymakamı Mesir Haci, El-Beac'dan 37 ailenin, ilçeyi terk ederek Sincar'a geldiğini belirtti. Haci ailelerin, hava saldırıları nedeniyle yaşadıkları güvenlik endişesinden dolayı göç etmek zorunda kaldığını ifade etti. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Şiddetli çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...