Tgrt Haber

İskoçya Başbakanı'ndan 'Gazze' isyanı: Daha kaç çocuk ölecek?

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 23:24 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 23:36
İskoçya Başbakanı'ndan 'Gazze' isyanı: Daha kaç çocuk ölecek?

İsrail 7 Ekim'den bu yana en büyük hava saldırısını bugün gerçekleştirirken İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf duruma isyan etti. Gazzeli çocukların ölüme sürüklendiğini söyleyen Başbakan Yusuf, "Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" dedi. 

İsrail'in Gazze​ Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü kanlı bombardımanda hızını artırdı. Gazze'nin dünyayla bağlantısı kesilirken dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarında yeni bir aşamaya geçeceğini duyurdu. İsrail, hastaneler dahil Gazze'nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki sivillerin Gazze vadisinin güneyine gitmesi çağrısında bulundu. İsrail kuvvetleri Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen hava saldırılarının en şiddetlisini bu gece gerçekleştiriyor. 

İletişim alt yapısının vurulması ile 2 milyon vatandaş ile iletişim tamamen kesilirken İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Twitter (yeni adııyla X) hesabından yaptığı paylaşımla duruma isyan etti. 

"KAÇ KİŞİ DAHA ÖLECEK" 

Gazze'nin yoğun bombardıman altında olduğunu, ve dünyayla bağlantısının kesildiğini söyleyen İskoçya Başbakanı, "Sadece geceyi sağ geçirmeleri için dua edebiliyoruz. Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" diyerek isyan etti.   

AİLESİ GAZZE'DE MAHSUR KALDI 

Yusuf, hava harekatının başladığı günden iki gün sonra yaptığı açıklamada, Filistinli eşinin annesi ve babasının Gazze'de mahsur kaldığını duyurmuştu. 

Hamza Yusuf, Gazze'ye hasta ziyaretine giden eşinin ailesinin çatışmalar başlayınca bölgede mahsur kaldıklarını belirtmişti.

İsraillilerin, kendilerine ülkeyi terk etmelerini söylediğini ancak ülkeden çıkmalarının mümkün olmadığını ifade eden Yusuf, İngiltere Dışişleri Bakanlığının güvenli geçiş garantisi veremeyeceğini kaydetmişti.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

21 gündüz şiddetli şekilde devam eden Hamas-İsrail çatışmalarında binlerce sivil hayatını kaybetti, 1 milyondan fazla Filistinlini yaşadığı Gazze harabeye döndü. 

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı.

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...