Tgrt Haber

İskoçya-Londra arasında özerklik pazarlığı başladı

16 May 2015 06:41
İskoçya-Londra arasında özerklik pazarlığı başladı

Başbakan David Cameron ile İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) lideri ve İskoç bölgesel hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon, Edinburgh’ta bir araya geldi.

İngiltere’de geçen hafta yapılan genel seçimlerin ardından İskoçya’ya daha fazla özerklik sağlanması yönünde pazarlıklar başladı. Muhafazakâr Parti’nin lideri Başbakan David Cameron ile İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) lideri ve İskoç bölgesel hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon, Edinburgh’ta bir araya geldi. Cameron toplantıda, vergi toplama dahil pek çok alanda İskoç parlamentosuna daha fazla yetki verilmesinin hükümet programında yer alacağını söyledi. Sturgeon ise maaşlar, sosyal refah, kurumlar vergisi ve ulusal sigorta gibi konularda da İskoçya’ya yetki devrinde bulunulması gerektiğini savundu. İskoçya’nın bağımsızlığı konusu ise görüşmenin gündeminde yer almadı. 7 Mayıs’taki genel seçimde Muhafazakâr Parti tek başına iktidara gelmiş, SNP ise Avam Kamarası’nda İskoçya’ya ayrılan 59 sandalyeden 56’sını kazanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...