Tgrt Haber

İslami Cihad'dan İsrail'e tüm esirleri takas çağrısı: Hazırsanız biz de hazırız

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Kasım 2023 05:57 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 06:23
İslami Cihad'dan İsrail'e tüm esirleri takas çağrısı: Hazırsanız biz de hazırız

İslami Cihad Hareketi, esir takasında "herkese karşılık herkesin serbest bırakılması" denklemini kabul edebileceklerini belirterek, "İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız" dedi.

İslami Cihad Hareketi'nden İsrail yönetimine ellerindeki tüm esirlere karşı bütün esirleri salıverme teklifi geldi. Konuya ilişkin açıklamayı örgütün Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi yaptı

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Al Jazeera'den aktardığına göre el-Hindi,İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin elindeki İsrailli kadın ve çocuklardan oluşan "sivil esirleri" teslim ettiğini dile getirerek, "Esirler​ konusunda iki taraftan da herkese karşılık herkesin serbest bırakılması denklemini kabul edebiliriz. İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız" ifadelerini kullandı.

"MÜZAKERELERİ ETKİLEME" SUÇLAMASI

Hindi, İsrail'in esirleri askeri yöntemle kurtaramadığını ve bu sebeple tercihte zoranacağını ifade ederek, "İsrail savaşa hazırlanma niyetinde olduğunu göstererek müzakerelerin gidişatını etkilemeye çalışıyor" diye konuştu.

"Düşmana güven olmadığı için, biz de her türlü gerilime hazırız" mesajını veren  İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, direniş güçlerinin performansı ile Filistin halkının kararlılığının, mücadelenin kaderini belirleyeceğini vurguladı.

Hindi, İsrail'in artan kayıpların gölgesinde saldırılara son vermek zorunda kalabileceğine de işaret ederken "Direniş güçlerinin savaşçılarının çoğu siperlerde değil evlerindeyken düzenlenen saldırılarda öldü. Gazze Şeridi, ortalama 35 bin ton patlayıcının kullanıldığı çılgın bir bombardımana tanık oldu" dedi.

İNSANİ ARA 2 GÜN UZATILMIŞTI

7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım' saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti. Uzlaşı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana değin Gazze'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 61 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 180 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Arabuluculuk çalışmaları sonucunda 27 Kasım'da, "insani ara” 2 gün daha uzatılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...