Tgrt Haber

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz: AB için destek vereceğiz

13 Temmuz 2023 08:56 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 09:13
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz: AB için destek vereceğiz

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin yeşil ışık yakmasıyla beraber yeniden canlanan Avrupa Birliği (AB) üyeliğine İspanya'dan da destek geldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde destek sözü verdi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta gerçekleşenNATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile zirvenin ikinci gününde görüşen Erdoğan, İspanya'dan AB üyeliğine destek sözü aldı.

Başbakan Sanchez, basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değindi. AB dönem başkanlığını yıl sonuna kadar yürütecek Sanchez, bu dönemde, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'yi ilgilendiren konuları gündeme getirmeye çalışacaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiğini söyledi.

''İSPANYA HER ZAMAN POZİTİF''

"Türkiye'nin kendisini AB'ye daha uzak değil daha yakın hissetmesini sağlamak için bu aylarda (AB dönem başkanlığı) nasıl adımlar atabileceğimizi tam olarak görmeliyiz." diyen Sanchez, Türkiye'nin öncelikli olarak talep ettiği vize serbestliği ve Gümrük Birliği anlaşmasının düzenlenmesi konularına İspanya olarak her zaman pozitif yaklaştıklarını ifade etti.

Sanchez, İspanya'nın AB içinde tek başına karar veremeyeceğini ancak AB dönem başkanlığının verdiği yetkiler dahilinde Türkiye'yi ilgilendiren bu iki konunun gündeme getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Sanchez, bu dönemde, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'yi ilgilendiren konuları gündeme getirmeye çalışacaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiğini söyledi.

İKİ ÜLKE ARASINDA STRATEJİK VE KAPSAMLI ORTAKLIK

Sanchez ayrıca, hükümetler arası ikili zirveler yapan Türkiye ve İspanya'nın arasında stratejik ve kapsamlı ortaklık olduğunu vurguladı.

NATO ZİRVESİ'NE ARDA GÜLER DAMGASI

Sanchez, milli futbolcu Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmasının da Erdoğan ile yaptığı toplantıda gündeme geldiğini aktardı. Basketbol ile daha fazla ilgilendiğini o yüzden Real Madrid'in Türk futbolcuyu transferinden haberi olmadığını söyleyen İspanya Başbakanı, "Öyle gözüküyor ki Real Madrid 18 yaşında bir Türk futbolcu transfer etmiş. Çok büyük bir futbolcuymuş, Real Madrid'de şansının bol olmasını diliyorum." dedi.

Bu arada, İspanya'da 23 Temmuz'da erken genel seçimler yapılacak.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...