Tgrt Haber

İspanya’da kiliseye samuray kılıçlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İHA, AA
26 Ocak 2023 00:19 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 00:23
İspanya’da kiliseye samuray kılıçlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

İspanya'da iki kiliseye düzenlenen samuray kılıçlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. 25 yaşında olduğu öğrenilen saldırganın yakalandığı ve terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 

İspanya​ basınında geçen haberlere göre, güneyindeki Cadiz'in Algeciras ilçesinde iki kiliseye samuray kılıcıyla saldıran bir kişi 1 rahibi öldürdü, 4 kişiyi yaraladı. 

Algeciras'da saat 19.30 (TSİ 21.30) sıralarında iki kiliseye saldıran bir kişinin samuray kılıcıyla bir rahibi öldürdüğü, en az 4 kişiyi de yaraladığı kaydedildi. 

Algeciras'ın merkezindeki en büyük kilise​ olan Nuestra Senora de la Palma'nın rahibi Diego Valencia'nın saldırıdan hemen sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Elinde palayla San İsidro Mahallesi'nde yürüyen ve bir başka kiliseye de saldıran kişinin burada görev yapan rahip ile 3 kişiyi de samuray kılıcıyla yaraladığı aktarıldı.

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK 

İspanyol devlet televizyonu RTVE, saldırganın 25 yaşlarında Fas kökenli bir erkek olduğunu ve güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını duyurdu.

Görgü tanıkları, saldırganın tartışma sonrasında rahibi samuray kılıcıyla öldürdüğünü söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın, terör saldırısı olasılığı üzerinde durduğu aktarıldı.

 

Kaynak: İHA, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...