Tgrt Haber

İsrail 15 günde 31 cami yıktı... Neredeyse ibadethane kalmadı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Ekim 2023 12:05 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 12:21
İsrail 15 günde 31 cami yıktı... Neredeyse ibadethane kalmadı

Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim'de düzenlediği "Aksa Tufanı" isimli operasyonun ardından geçen 15 günde İsrail ordusu Gazze’de 31 camiyi bombalarla tamamen yıktı.

İsrail, abluka altında tuttuğu ve 7 Eim'den beri aralıksız bombaladğı Gazze Şeridi​'nde sadece sivillleri öldürmekle kalmıyor, şehirdeki ibadethaneleri de kasıtlı olarak hedef alıyor. İsrail'in geçen 15 günlük süreçte bombalarla tamamen yıktığı cami​ sayısının 31'e ulaştığı açıklandı. 

GÜNDE ORTALAMA 2 CAMİ HEDEFTE

Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in 5 camiyi daha tamamen yıktığını belirttiği açıklamasında, "İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana tamamen yıkılan camilerin sayısı 31'e yükseldi" ifadelerine yer verildi.

Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı dün, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 26 camiyi tamamen yıktığını açıklamıştı.

KİLİSEYİ DE VURMUŞTU

Bombardımanda Vakıflar Bakanlığı binası, ona bağlı Kur'an-ı Kerim Radyosu binası, Rum Ortodoks Kilisesi gibi bazı sivil noktaların hedef alındığına işaret edilen açıklamada, söz konusu saldırılarda Bakanlık çalışanlarından 10 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu bilgisi verilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...