Tgrt Haber

İsrail askerinin vurduğu Filistinli hayatını kaybetti

23 Ekim 2015 00:49
İsrail askerinin vurduğu Filistinli hayatını kaybetti

Kudüs'te İsrail askerleri tarafından vurulan Filistinli genç hayatını kaybetti, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde çıkan olaylarda ise çok sayıda Filistinli yaralandı.

Filistin Esirler Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere yönelik bıçaklı eylem düzenlediği iddiasıyla İsrail askerleri tarafından vurulan Filistinli genç Mahmud Ganimat'ın yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu olayda Ganimat'la beraber vurulan ve gözaltına alınan diğer Filistinli gencin sağlık durumuna ve tutulduğu yere ilişkin bilgi alınamadığı kaydedildi.
 
Batı Şeria'da gerginlik
 
Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Batı Şeria'daki El-Halil kentinin Babu'z Zaviye semtinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede çıktı. Olayda 3'ü gerçek mermi sonucu 6 Filistinli yaralandı, 1 kişi de göz yaşartıcı gaz sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Yaralılar El-Halil Devlet Hastanesine kaldırıldı" bilgisi paylaşıldı.
 
Ayrıca Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kentinde de Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede, 1 Filistinlinin vücudunun çeşitli yerlerine şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu, 2'sinin de plastik mermi sonucu yaralandığı ve Tulkerm Devlet Hastanesi kaldırıldığı belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...