Tgrt Haber

İsrail askerleri bir Filistinli genci daha katletti! 2 Filistinli yaralandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2022 10:25 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 10:42

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin şehrinin batısında Kefr Dan köyünde İsrail askerleri, bir Filistinliyi öldürdü, 2'sini de yaraladı.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria​'da yer alan Cenin​ kentinin batısındaki Kefr Dan köyüne baskın düzenledi. Baskını geri püskürtmek isteyen Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Bir Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti, 2 Filistinli ise yaralandı.

Filistin​ haber ajansı WAFA ise ölen Filistinli gencin 17 yaşında olduğunu, isminin Udi Tarad Salah olduğunu ve başından vurulduğunu kaydetti. Haberde ayrıca, İsrail askerlerinin, dün Cenin kentine bağlı el-Celeme kontrol noktası yakınlarında, askerlere ateş açtıkları iddiasıyla öldürülen 2 Filistinli gencin ailelerinin Kefr Dan'daki evlerine baskın düzenlediği bilgisi verildi.

ÇATIŞMALARDA HER İKİ TARAFTAN KAYIP VERİLDİ

Dün, İsrail askerlerinin gözaltına almak istediği 2 Filistinlinin askerlere ateş açtıkları iddia edilmiş, Filistinliler açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Daha sonra İsrail ordusundan yapılan açıklamada, aynı bölgede 1 İsrail askerinin de öldüğü duyurulmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor. İsrail ordusunun baskınına tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ve İsrail askerleri arasında bu nedenle olaylar çıkıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...