Tgrt Haber

İsrail askerleri İran'da yaşadıkları korkuyu anlattı

05 Mart 2014 14:44
İsrail askerleri İran'da yaşadıkları korkuyu anlattı

Bombay'a gitmek üzere bindiği THY uçağının Tahran'a acil iniş yapması üzerine Yahudi olduğu için kötü muameleden korkan İsrailli asker, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

İstanbul -Bombay seferini yapan THY’ye ait uçak teknik bir sorun nedeniyle geçtiğimiz gün İran'a acil iniş yaptı. Olay İsrailli bir yolcunun başına gelenleri medyaya anlatması üzerine ortaya çıktı. İsrail gazetesi Haaretz’de adı “Benny” olarak belirtilen bu yolcu, acil iniş anonsunu duyunca büyük korkuya kapıldığını söyledi.
“Benny”, Y-Net adlı internet sitesine şöyle konuştu: “Bana kötü davranmasınlar diye İngilizim dedim ama, İsrailli olduğumu anladılar. Buna rağmen gayet iyi davrandılar, hatta uğurlarken bir müzik kutusu hediye ettiler. Bana ’yine gel’ dediler. Ben de onları, barış sonrası için İsrail’e davet ettim. Korkumun esas nedeni orduda ihtiyat askeri olmam. Laptopumda üniformalı fotoğraflarım vardı. Onları görmelerinden korktum.” İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth’a göre ise, uçağın İran'a acil iniş yapması üzerine uçaktaki 20 İsrailli çok korktu. Havaalanında “uzun bir bekleyişten sonra uçak yeniden havalanırken 20 İsraillinin tümü hala uçaktaydı” sözlerini kullanan gazete “Korku verici bir drama barışçıl biçimde son buldu. ancak uçaktaki gençlerin torunlarına anlatacak çok farklı bir hikayesi olacak” ifadesi kullanıldı.
Gazete, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin, halkını İran gibi “düşman ülkeler” üzerinde yabancı havayolu şirketleriyle uçmalarını yasakladığına da yer verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...