Tgrt Haber

İsrail, Barı Şeria'da İHA ile terör estirdi! 3 kişi yaşamını yitirdi 

22 Haziran 2023 00:29 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 00:34

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin işgal altındaki Filistin’in Batı Şeria bölgesinde İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırısı ile terör estirdi. Düzenlenen saldırı sonrası 3 Filistinli yaşamını yitirdi. Batı Şeria bölgesine yaklaşık 20 yıl sonra düzenlenen ilk İHA saldırısı oldu. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Filistin’in Batı Şeria​ bölgesinde İHA'larla bir aracı hedef aldı. Araçta bulunan 3 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail güçlerinin saldırının ardından araçta bulunan Filistinlilerin cansız bedenlerini ele geçirdiği aktarılırken bu saldırı İsrail'in yaklaşık 20 sonra ilk İHA saldırısı olarak kayıtlara geçti. 

IDF​ ve Şin Bet tarafından yapılan ortak açıklamada, İHA saldırısında öldürülen kişilerin Cenin şehrinin kuzeyindeki Jalameh kontrol noktasına ateş açtığı ifade edilerek, öldürülen kişilerin Batı Şeria'nın kuzeyinde son zamanlarda meydana gelen silahlı saldırılardan sorumlu olduğu aktarıldı. 

MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI 

Öte yandan İsrail güçlerinin 19 Haziran’da Cenin mülteci kampına düzenlediği helikopter destekli saldırıda 5 Filistinli hayatını kaybetmiş, 91 Filistinli de yaralanmıştı. Söz konusu saldırının ardından dün Ramallah kentinin kuzeyindeki Eli yerleşim bölgesinde silahlı saldırı düzenlenmiş, 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 4 İsrailli de yaralanmıştı. 

İsrail, Barı Şeria'da İHA ile terör estirdi! 3 kişi yaşamını yitirdi 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...