Tgrt Haber

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ağustos 2024 10:33 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 11:06

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaştan bihaber oğlu Yair Netanyahu ABD'de lüks hayatına devam ediyor. İsrailli Başbakan, oğlunu korumak için yeni adımlar attı. İran'ın İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından yapacağı misilleme saldırısı Netanyahu'yu tedirgin etti, oğlunun koruma sayısını artırdı.

İran'ın başkenti Tahran​'da Hamas​ lideri İsmail Haniye​'nin suikasta kurban giderek öldürülmesinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'yu korku sardı. İntikam yemini eden İran'ın henüz bir misilleme saldırısı gerçekleştirmemesi İsrail'in her günü endişeyle geçirmesine neden olurken Netanyahu, ABD'nin Miami şehrinde yaşayan oğlu Yair için önlemleri artırdı. 

Miami'de Gazze'deki savaştan bihaber hayat süren Yair Netanyahu'nun çevresindeki yoğunluğunun incelenmesi için İsrailli Başbakan'ın Özel Kalemi Yossi Shelley, Şin Bet Kişisel Güvenlik Danışma Komitesine başvurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 1. Resim

NETANYAHU OĞLU YAİR İÇİN GÜVENLİĞİ ARTIRDI

İran ve ajanlarının Tahran'da Haniye'ye düzenlenen suikasta tepkisinin İsrailli şahsiyetler ve yurt dışındaki hedefleri üzerinde odaklanacağından endişe eden Netanyahu, oğlu Yair'in etrafındaki güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasını talep etti.

Danışma Komitesi, yalnızca içgüdülere güvenilemeyeceğini ve güvenlik sıkılaştırmasını gerekli kılacak istihbarat bulgularını talep etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 2. Resim

Walla'ya göre Nisan 2023'ten bu yana İsrail Genel Güvenlik Servisi'nin (Şin Bet) koruması altında Miami'de yaşayan 33 yaşındaki Yair Netanyahu'nun  yıllık yaşam maliyeti 2,5 milyon şekel (680 bin dolar).

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 3. Resim

YAİR NETANYAHU MIAMI'DE SAVAŞTAN BİHABER

Öte yandan Yair Netanyahu, 2024 yılının başlarında ABD'de lüks bir dairede görüntülenmişti. Yair, fotoğraflarda eşofmanlarıyla beraber uzanırken, arkadaşlarıyla sohbet ederken ya da bir şeyler içerken kameralara yansımıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 4. Resim

''MIAMI'DE PARTİ YAPAN SERSERİ ÇOCUK''

Başbakan Netanyahu'nun oğlunun ABD'de sürdürdüğü lüks hayatı İsrail'de de tepkilere neden olmuştu. İsrail basınından Haaretz'de Yair için "Savaşmayı seviyor ama sosyal medya aracılığıyla" sözleri yer almıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 5. Resim

Netanyahu'nun İsrail ordusundaki askerleri ölüme ve öldürmeye yolladığı Gazze savaşı sürecinde Yair, ''Miami'de parti yapan serseri çocuk'' olarak tanımlamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 6. Resim

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Yair Netanyahu'nun kaldığı yerde, tenis kortları, spa, oyun salonu, özel sinema gibi lüks olanakların var olduğu belirtilmişti. Yair'in lüks hayatına dair görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılınca ise büyük tepki çekti, ''utanç verici'' yorumları yapıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu oğlu Yair için endişeli! ABD'de savaştan bihaber lüks hayat yaşıyor - 7. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...