Tgrt Haber

İsrail basınından dikkat çeken Erdoğan analizi: Liberalizm dersi veriyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Haaretz, TGRT Haber
12 Eylül 2023 15:00 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 15:54
İsrail basınından dikkat çeken Erdoğan analizi: Liberalizm dersi veriyor!

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e liberalizm dersi verdiğini yazdı. Analizde, İsrail'in uluslararası hukuku uygulamaması ciddi şekilde eleştirildi.

Türkiye​'nin Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı arabulucu rol, NATO zirvesinde attığı adımlar ve G20'deki hamleleri bütün düyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Daha önce de Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın izlediği politikayı mercek altına alan İsrail merkezli Haaretz gazetesi, bu sefer de Erdoğan'ın insan hakları konusundaki hassasiyetini analiz etti.

"ERDOĞAN İSRAİL'E LİBERALİZM DERSİ VERİYOR"

Haaretz gazetesi, Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'nun insan hakları karnesini karşılaştırdı. "Erdoğan İsrail'e Liberalizm Dersi Veriyor" başlıklı analizde insan haklarını önemsemeyen İsrail hükümeti eleştirildi.

"ERDOĞAN ÇOK İYİ BİLİYOR..."

Analizde, "Erdoğan aşırı milliyetçilik ile faşizm dahil tavizsiz milliyetçilik arasındaki sınırın nerede olduğunu çok iyi biliyor" dendi. Erdoğan'ın bu çizgiyi bizzat kendisinin çizdiği ve kimsenin bu çizgiyi geçmesine izin vermediğine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere kapılarını açtığını hatırlatan yazıda Suriye'de göçmenler için evler inşa edildiği belirtildi. Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmeyi hedeflediğini vurguladı. Yazıda ek olarak  "Eğer İsrail AB​ adayı olabilseydi, teklifi neredeyse anında engellenirdi" dendi.

"NETENYAHU ERDOĞAN'I SADECE KISKANABİLİR"

Öte yandan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası arenada attığı adımları sık sık öven İsrailli yazar Zvi Bar'el daha önce de "Netanyahu Erdoğan'ı sadece kıskanabilir" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Söz konusu analizde; "Netanyahu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeyi de içerecek olan Türkiye ziyaretini ertelemeseydi, gıpta edilecek bir liderle karşılaşacaktı" ifadelerine yer verilmişti.

 

Kaynak: Haaretz, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...