Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

İsrail Beyrut'a bombardıman başlattı! Saldırıların yıldönümünde intikam ateşi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
06 Ekim 2024 23:20 - Güncelleme : 07 Ekim 2024 01:44

İsrail'in Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Gazze'ye başlattığı saldırıların birinci yıldönümünde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı düzenlemeye başladı. İsrail savaş uçakları başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine bombardıman başlattı. İsrail'in Lübnan'a dün gece düzenlediği hava saldırılarında 23 kişi ölmüş ve 93 kişi yaralanmıştı. İşte Orta Doğu'da anbean yaşananlar...

Canlı Anlatım Özeti
  • 7 KİŞİ YARALANDI
  • İSRAİL HALKININ YÜZDE 35'İ SAVAŞIN KAYBEDİLDİĞİNE İNANIYOR
  • HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ
  • BEYRUT'TA UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ!
  • BEYRUT'A İSRAİL TARAFINDAN BOMBARDIMAN BAŞLATILDI
  • İSRAİL: LÜBNAN'I VURACAĞIZ

07.10.2024 01:44

7 KİŞİ YARALANDI

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine atılan füzeler sonucu 7 kişi yaralandı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan aktarılan haberde İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'ın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler sebebiyle 6 kişinin orta ve hafif şekilde yaralandığı açıklandı.

İsrail'in kuzeyindeki Tiberya kentinde de füze düşmesi sonucu bir kişinin "orta ila ciddi arası" bir şekilde yaralandığı belirtildi.


07.10.2024 01:13

İSRAİL HALKININ YÜZDE 35'İ SAVAŞIN KAYBEDİLDİĞİNE İNANIYOR

İsrail devlet televizyonu KAN'ın bir enstitü ile işbirliğinde yaptığı ankette, katılımcıların yüzde 35'i Gazze'de Hamas'a karşı yürütülen savaşın kaybedildiğine inandığını ifade etti.

Katılımcıların yüzde 27'si savaşın kazanıldığını düşünürken, yüzde 38'i ise konuya ilişkin görüş bildirmedi.

Ankete katılanların yüzde 61'i, 7 Ekim saldırılarının ardından "kişisel güvenlik duygusunu" kaybettiğini, yüzde 39 ise hala kendisini güvende hissettiğini ifade etti.


07.10.2024 00:21

HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ

İsrail'in Beyrut'a başlattığı bombardıman sonrası Hizbullah'tan İsrail'e cevap geldi. Hizbullah İsrail'in Hayfa kentinde bir binayı vurdu. Saldırı nedeniyle Hayfa'da sirenler çalmaya başladı.


06.10.2024 23:30

BEYRUT'TA UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ!

Beyrut Uluslararası Havalimanı, bu geceden yarına kadar olan tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

İsrail Beyrut'a bombardıman başlattı! Saldırıların yıldönümünde intikam ateşi - 2. Resim


06.10.2024 23:02

BEYRUT'A İSRAİL TARAFINDAN BOMBARDIMAN BAŞLATILDI 

Beyrut'un güneyindeki Dâhiye bölgesine İsrail hava saldırısı gerçekleştirmeye başladı. Türkiye saati ile 23.00'da gerçekleşen bombardımanda 5-6 yer hedef alındı. Saldırılar İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'nin 'bombardıman başlatacağız' tehdidinden 1 saat sonra gerçekleşti. 

İsrail Beyrut'a bombardıman başlattı! Saldırıların yıldönümünde intikam ateşi - 1. Resim


06.10.2024 22:28

İSRAİL: LÜBNAN'I VURACAĞIZ

İsrail Sözcülüğü tarafından yapılan uyarıda Beyrut'a İsrail ordusu tarafından yoğun bombardıman gerçekleştirileceğini duyurdu. Binaların tahliye edilmesi konusunda uyarı bulunulan bildiride, belirlenen noktalara saldırı düzenleneceği ifade edildi.


06.10.2024 21:02 

"LÜBNAN'DA ATEŞKESE İHTİYAÇ VAR"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, uluslararası toplumu Lübnan'daki ihtiyaç sahiplerine yönelik insani yardımın artırılması konusunda çağrıda bulundu. Grandi, İsrail'in devam eden saldırılarına maruz kalan Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin sosyal medya platformu X'te bir açıklama yaptı.

Grandi, ziyaretinde, saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerle bir araya geldiğini belirtti. Beyrut’taki okullarda kalan bu ailelerin, öncelikli olarak hava saldırılarının sona ermesini ve güvenli bir şekilde evlerine dönmeyi arzuladıklarını ifade etti. Grandi, "Lübnan'da derhal bir ateşkese ihtiyaç var. Bu süre zarfında uluslararası toplum, insani yardımlarını hızlandırmalı ve ihtiyaç sahibi insanlara daha fazla destek sunmalı" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...