Tgrt Haber

İsrail binlerce sivilin sığındığı okulu vurdu: Çok sayıda ölü var!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Al Jazeera
17 Kasım 2023 14:02 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 18:08
İsrail binlerce sivilin sığındığı okulu vurdu: Çok sayıda ölü var!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan el-Zaytun mahallesinde yerinden edilmiş binlerce insanı barındıran el-Falah Okulu'nu hedef aldı. İlk gelen bilgilere göre saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail'in, Gazze Şeridi​'nin güneyinde yer alan el-Zaytun mahallesinde yerinden edilmiş binlerce insanı barındıran el-Falah Okulu'nu hedef aldı. Al Jazeera'de yer alan habere göre, saldırıda çok sayıda sivil​ hayatını kaybetti ve yaralandı. 

MÜLTECİ KAMPINI DA VURMUŞTU

İsrail, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda çoğunlukla sivil hedefleri vurarak, bir "soykırım" hareketine giriştiği izlenimi veriyor. İşgal ordusunun 31 Ekim ve 1 Kasım'da olmak üzere 2 gün üst üste tonlarca bombayla vurarak gerçekleştirdiği Cibaliye Mülteci Kampı katliamında ölü, yaralı ve kayıp sayısı 1000 olarak açıklanmıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Sözcüsü Eşref el-Kudra, 'Cibaliya katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000.' ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL'DEN YENİ SİVİL KATLİAMLARI

Ancak Cibaliye katliamının yankıları sürerken işgalci İsrail ordusu mülteci kamplarına saldırılarına devam etti. İsrail ordusu, daha önce 2 kez hava saldırısı düzenlediği Cibaliye Mülteci Kampı’nı yeniden vurdu. Mülteci kampında binlerce kişinin sığındığı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) bağlı bir okula düzenlenen hava saldırısında 27 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Cibaliye Mülteci Kampı’nda bir aracı hedef almasının ardından 2 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij Mülteci Kampı’na yaptığı hava saldırısında ise aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 15 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

BİLANÇO GİTTİKÇE ARTIYOR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 4 bin 710'u çocuk ve 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü.

Kaynak: Al Jazeera
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...