Tgrt Haber

İsrail bir camiyi daha bombaladı! Korkunç yıkım sürüyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2023 07:45 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 07:58
İsrail bir camiyi daha bombaladı! Korkunç yıkım sürüyor

Gazze Şeridi'nin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'ndaki el-Ebyad Camisi, İsrail uçaklarının hedefi oldu. Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi​'ne yönelik yoğun saldırıları, 21'inci gününde de devam etti. Filistin​ resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'ndaki el-Ebyad Camisi'ne hava saldırısı düzenlerdi.

Birden fazla füzeyle hedef alınan el-Ebyad Camii tamamen yıkılırken ölen ve yaralananların olduğu bildirildi

İsrail savaş uçakları ayrıca Han Yunus, Eş-Şati Mülteci Kampı ve kentin çeşitli bölgelerinde sivillerin evlerini hedef aldı.

BİLANÇO GİTTİKÇE AĞIRLAŞIYOR

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattğı kapsamlı saldırıların ardından 10 gün geride kaldı. İsrail ordusunun bu tarihten itibaren Gazze'ye yönelik başlattığı orantısız bombardıman büyük yıkım ve can kaybı yaşanırken uygulanan abluka bölgeyi insani felakete sürükledi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

Elektiriği, suyu ve gazı kesilen şehirlere yardım girişini de büyük oranda engelleyen İsrail, ölü sayısının her geçen gün daha da artması için elinden geleni yapıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...