Tgrt Haber

İsrail bu sefer havadan QR kodlu broşür attı! Rehinelere karşılık ödül vadediyor...

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 15:30 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 15:47

Hamas'ın elinde 222 rehinenin olduğunu duyuran İsrail ordusu, esirlerle ilgili bilgi verene ödül diyerek Gazze'ye havadan ilan attı. Rehinelerle ilgili bilgi verenin evi korunacak ve para verilecek.

Hamas'ın 7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonu ile İsrail'i hedef aldı. İsrail buna karşılık olarak Demir Kılıçlar operasyonu ile karşılık verdi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 18. gününde de sürüyor. Abluka altındaki Gazze'de binlerce sivil hayatını kaybederken, İsrail ise her gün kara harekatı düzenleyeceği gerekçesiyle tehditlerini sürdürüyor. İki gün önce rehineleri almak için tanklar ve çok sayıda asker ile şehirde sınırlı bir kara operasyonu yaptığını duyuran İsrail, bu kez de Gazze'ye havadan broşür attı.

"REHİNELER HAKKINDA BİLGİ VERİN, EVİNİZİ KORUYUN"

Broşürlerde, "Eğerçocuklarınız içindaha iyi bir gelecek istiyorsanız, bize bir iyilik yapınve esir alınan rehinelerin yerlerini söyleyin" ifadelerinin yer aldığı, rehineler ve Hamas üyeleri hakkında bilgi verenlerin evlerinin korunacağı ve para verileceği belirtiliyor.

İsrail bu sefer havadan QR kodlu broşür attı! Rehinelere karşılık ödül vadediyor...

İSRAİL İLE İLETİŞİM İÇİN QR KOD VE NOT VAR

İnternet bağlantısı ve elektriği olmayan abluka altındaki şehirde dağıtılan broşürde, bilgisi olanların İsrail'e nasıl ulaşacaklarına dair bir de not ve QR kod bulunuyor. QR kodu okutan Filistinliler, Badna Naish kullanıcı adlı bir Telegram profiline yönlendirilerek mesaj atılması isteniyor.

İsrail bu sefer havadan QR kodlu broşür attı! Rehinelere karşılık ödül vadediyor...

HAMAS'IN ELİNDE 222, İSRAİL'İN ELİNDE 1000'DEN FAZLA ESİR VAR

Öte yandan İsrail, 222 esirin kimliğini tespit ettiklerini ve Gazze'de rehin tutulduklarına ilişkin ailelerine bilgi verildiğini açıkladı. Ordu Sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan açıklamada Hamas'ın elinde daha fazla esir tutulduğuna dikkat çekilerek, "Kaçırılan kişilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için askeri, istihbari ve siyasi her türlü yöntemle çalışmaya devam edeceğiz. Bu savaşın amacı bu." dedi. Hagari, İsrail ordusunun elindeki Filistinli esir sayısının ise cenazelerle birlikte 1000'den fazla olduğunu belirtti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Öte yandan Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...