Tgrt Haber

İsrail eziyeti bir kez daha gözler önünde: Soğuk havada yalın ayak yere oturttular

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 13:34 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 13:37

İsrail'in zorla tutukladığı Filistinlilere uyguladığı eziyet bir kez daha gözler önüne serildi. Tutuklu Filistinliler, soğuk havada yalın ayak dakikalarca yerde bekletilirken bazılarının başlarını dik tutmakta zorlandığı görüldü.

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan İsrail ordusunun saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'nin içine giren ve binlerce insanın katleden İsrai ordusu, yüzlerce masum Filistinliyi de zorla gözaltına aldı.

CNN, Gazze'de gözaltına alınan Filistinlilerin ellerinin ve gözlerinin bağlayarak soğuk havada dakikalarca yalın ayak bekletildiği anları saniye saniye kaydetti.. CNN muhabiri, tutuklanan kişilerin bedenen yorgun olduklarını ve bazılarının başlarını dik tutmakta zorlandıklarını aktardı.

"YAĞIŞLI HAVADA YERDEYDİLER"

CNN'nin kayda aldığı görüntülerle birlikte İsrail'in Filistinli​ tutuklulara uyguladığı eziyet bir kez daha gözler önüne serildi. CNN Muhabiri Jeremy Diamond, o anları şu ifadelerle özetledi:

"Cumartesi sabahı, Gazze sınırı yakınlarında 20'den fazla erkeğin soğuk ve yağışlı havada yerde diz çökerek oturduğunu ve yanlarında İsrail askerleri olduğunu gördük. Şimdi bu kişilerin Gazze'de İsrail tarafından tutuklanan ve sorgu için İsrail'e getirilen Filistinliler olduğunu öğrendim. Bu kişiler gözleri bağlanmış ve yalın ayak haldeydiler. Elleri arkadan bağlanmıştı ve üstlerinde beyaz tulumlar vardı. Biz bu görüntüleri kaydederken hava 10 dereceydi ve şiddetli yağmur vardı"

İsrail eziyeti bir kez daha gözler önünde: Soğuk havada yalın ayak yere oturttular

GÖRÜNTÜ ALINMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Filistinli tutukluların yorgun olduğunu ve bazılarının başlarını dik tutmakta zorlandığını aktaran Diamond, "Bu kişilerin ne kadar süre soğuk havada dışarıda kaldığını bilemiyoruz; çünkü görüntü aldığımızı fark eden bir İsrail askeri, bu kişilerin terör şüphelisi olduğunu iddia ederek, bölgeyi terk etmemizi istedi" dedi.

İsrail eziyeti bir kez daha gözler önünde: Soğuk havada yalın ayak yere oturttular

Diamond, CNN'in ilk kez İsrailli askerlerin Filistinlilere yönelik muamelesini birinci elden kayıt altına aldığını ve daha önce de farklı görüntülerin ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in hala "uluslararası hukuk" çerçevesinde hareket ettiğini savundu.

İSRAİL VATANDAŞLARINI ZEHİRLEYEREK ÖLDÜRDÜ

Öte yandan İsrail'in, 4 İsrailli rehineyi Hamas savaşçısı sanarak öldürmesinin tek 'cinayetleri' olmadığı ortaya çıktı. İsrail medyasından Haaretz, İsrail ordusunun, Hamas'ı etkisiz hale getirmek için Gazze'nin tünellerine zehirli bomba attığını bu saldırılarda İsrailli esirlerin öldüğünü yazdı. İsrailli bir rehine ailesine ordu tarafından verilen raporu haberleştiren Haaretz, esirlerin zehirlenerek ya da boğularak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...