Tgrt Haber

İsrail F-35'leri için bomba iddia: İran'ı vurup dönecek...

08 Haziran 2022 23:17 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 00:06
İsrail F-35'leri için bomba iddia: İran'ı vurup dönecek...

İsrail'in ABD'den satın aldığı F-35 tipi savaş uçaklarıyla ilgili İsrail basınında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İran'ın nükleer faliyetlerine karşı İsrail ordusunun hava gücünü geliştirdiğine dikkat çekilen haberde, İsrail'in elindeki F-35'lerle yakıt ikmali yapmadan İran'daki hedefleri vurup dönebilecek kapasitede olduğunu belirtildi.

İsrail basınında İran'ı tedirgin edecek bir iddia ortaya atıldı. İsrail'in "Jerusalem Post" gazetesinin haberinde, İsrail ordusunun, İran'ın nükleer gücünü geliştirmeyi sürdürmesine karşı hava gücünü geliştirdiği belirtildi.

"YAKIT İKMALİ OLMADAN VURUP DÖNEBİLİR"

Ordunun, F-35 savaş uçaklarını, yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan İsrail'den İran'a uçarak hedeflerini vurup dönebilecek şekilde geliştirdiğine dikkat çekilen haberde, "Bu, İsrail Hava Kuvvetlerine yeni bir güç katmış oluyor. Bu adım da İsrail'in İran nükleer gücünü gelecekte hedef almaya hazırlandığı bir dönemde gelişiyor" denildi.

İsrail ordusunun, F-35 uçaklarının kullandığı mühimmatlar arasına bin kilogramlık yeni bir füze eklediğine işaret edilen haberde, İsrail Hava Kuvvetlerinin İran'ın muhtemel saldırılarına karşı geçen ay geniş çaplı 4 tatbikat yaptığına da vurgu yaptı.

İSRAİL: İRAN DÜNYAYA YALAN SÖYLÜYOR

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran'ın, nükleer enerji programı konusunda "dünyaya yalan söylediğini" ileri sürdü. Bennett, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İsrail'i kastederek, "Maalesef, Siyonistler çok fazla yalanlar yayıyorlar" sözlerine cevap verdi. Mesajında ellerinde bazı kağıtlar tutarak konuşan Bennett, "Yalanlar mı yayıyoruz? Hadi ama, işte burada yalanlarınızın kanıtını ellerimde tutuyorum" dedi.

Bennett, "Görüyorsunuz, İran, Atom Ajansı'na (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) ait gizli belgeleri çaldıktan sonra, bu bilgileri Atom Ajansı'nın nelere ulaşmayı umduğunu öğrenmek için kullandı. Daha sonra uydurma hikayeler ürettiler ve nükleer incelemelerden paçayı kurtarmak için kanıtları sakladılar" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, elindeki kağıtları işaret ederek, "Peki bunu nasıl biliyoruz? Çünkü birkaç yıl önce İran'ın aldatmacalı planına el koyduk. Ve tam burada, benim ellerimde" diye konuştu.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...