Tgrt Haber

İsrail gazetesi Pençe-Kılıç'ı hedef aldı: Türkiye'ye 'işgal' suçlaması

22 Kasım 2022 13:39 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 15:10
İsrail gazetesi Pençe-Kılıç'ı hedef aldı: Türkiye'ye 'işgal' suçlaması

Türkiye'nin Irak ile Suriye'nin kuzeyine başlattığı Pençe Kılıç Harekatı dünya kamuoyunda yankı uyandırmaya devam ederken İsrail gazetesi Jerusalem Post, skandal bir habere imza attı. Türkiye'nin sivilleri hedef aldığı algısı oluşturmaya çalışan gazete, terörle mücadeleyi 'işgal' olarak nitelendirdi. Gazete ayrıca Türkiye'nin ABD'nin Suriye'deki etkinliğini azaltmaya yönelik hareket ettiğini savunan gazete, provokatif ifadeler de kullandı.

Taksim'de 6 can kaybının yaşandığı ve 81 kişinin yaralandığı hain bombalı saldırı sonrası Türkiye​, terör örgütü PKK/YPG​'ye yönelik Irak ve Suriye'nin kuzeyinde Pençe Kılıç Hava Harekatı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonuyla birlikte ilk gün 89 hedef imha edildi.

Pençe-Kılıç Harekatı dünya kamuyounda büyük yankı uyandırırken geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye saldıran bazı yayın organlarının ardından İsrail basını da Türkiye'yi hedef aldı. Tıpkı diğer ülke basınlarında olduğu gibi İsrail gazetesi Jerusalem Post'ta yayımlanan analizde de Pençe-Kılıç'ın "saldırı" olarak nitelendirme küstahlığının yapıldığı görüldü.

İsrail gazetesi Pençe-Kılıç'ı hedef aldı: Türkiye'ye 'işgal' suçlaması

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SALDIRINI GÖZMEZDEN GELDİ

Gazetenin, "Türkiye Suriye ve Irak'ı işgale hazırlanıyor - ABD onları durdurabilir mi?" başlıklı analizde Türkiye'yi hedef alan küstah ifadeler kullandığı görüldü. Terör örgütünün saldırılarının görmezden gelindiği analizde, "Türkiye, 2016 yılından bu yana Kürtleri hedef alan saldırılarda bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

ABD'YE HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Haberde ayrıca Türkiye'nin sivilleri hedef aldığına ilişkin bir algı operasyonu yürüttüğü gözlenen gazete, Türkiye'nin mücadelesine, "işgal" suçlamasında bulunarak "Türk Silahlı Kuvvetleri 2016 yılından bu yana Kürtleri hedef alan saldırılarda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca, "Türkiye'nin asıl amacı sadece Kürtlere saldırmak değil, ABD'nin Suriye'deki rolünü de azaltmak" diyerek ABD'yi Türkiye karşısında harekete geçmeye çağırdı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...