Tgrt Haber

İsrail Gazze'de Birleşmiş Milletler binasını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ocak 2024 19:41 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 23:26
İsrail Gazze'de Birleşmiş Milletler binasını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi: İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken İsrail’in Han Yunus kentinde içerisinde 800 kişinin barındığı Birleşmiş Milletler (BM) binasını vurdu.

İsrail’in, Filistin​ ve Gazze Şeridi​'ndeki saldırıları hız kesmeden devam ediyor. İsrail’in Han Yunus​ kentinde içerisinde 800 kişinin barındığı BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait binaya düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.

İSRAİL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BİNASINI VURDU

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White yaptığı açıklamada, İsrail tanklarının Han Yunus’taki UNRWA​ Eğitim Merkezine bu öğleden sonra saldırı düzenlediğini belirterek, 800 kişinin barındığı binanın iki tank mermisi ile vurulduğunu açıkladı.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 75 YARALI

White, ilk belirlemelere göre saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin de yaralandığını aktararak, olay yerine ulaşmaya çalışan UNRWA ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekiplerinin İsrail ordusu tarafından engellendiğini ifade etti.

İsrail Gazze'de Birleşmiş Milletler binasını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD: ÜZÜNTÜ DUYDUK

ABD yönetimi, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait eğitim merkezini hedef almasından üzüntü duyduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın brifinginde Gazze'de İsrail'in hedef aldığı eğitim merkezine ilişkin durumu değerlendirdi.

ABD'li sözcü, "Han Yunus'ta bugün BM eğitim merkezine yapılan saldırıdan üzüntü duyduk. Bunu daha önce de söyledik, (Gazze'de) siviller korunmalı ve BM tesislerine saygı duyulmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...