Tgrt Haber

İsrail Gazze'de ikinci bir Batı Şeria kurmak istiyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Aralık 2023 15:06 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 15:33
İsrail Gazze'de ikinci bir Batı Şeria kurmak istiyor

İsrail, Gazze Şeridi'nde ikinci bir Batı Şeria oluşturmak istiyor. Savaşın ardından İsrail ordusunun, 'baskınlar' düzenleyecek yeni bir yapı kurmayı değerlendirdiği bildirildi.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı​ operasyonuna karşılık gerekçesiyle 66 gündür Gazze​'ye bombalar yağdıran İsrail, savaş sonrasını planlamaya başladı. İsrail devlet televizyonu KAN'ın aktardığı haberde, İsrail ordusunun, "şiddetli saldırılar tamamlandıktan sonra gelecek aylara hazırlandığı" ifade edildi.

İsrail ordusunun gelecek dönemde Gazze'de belirli aralıklarla baskınlar ve saldırılar düzenleyeceği ve bir tümen veya ek tugay bünyesinde bu saldırıları yönetecek bir yapının kurulmasını hedeflediği kaydedildi. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Tartışma masasında ilk kez öne sürülen öneriler arasında, kara harekatının sona ermesinden sonra, şu anda sahada çatışmaları yürüten İsrail Ordusu Güney Komutanlığı yerine, Gazze Şeridi topraklarının sorumluluğunu üstlenecek yeni bir ek kuvvet veya genişletilmiş bir tugayın kurulması da yer alıyor." 

İsrail Gazze'de ikinci bir Batı Şeria kurmak istiyor

''NOKTA ATIŞI OPERASYON'' HAZIRLIKLARI

Tahminlere göre bu formatın, Batı Şeria'dakine benzer şekilde silahlı Filistinli direnişçilere karşı "nokta atışı operasyonlar" halinde olacağı belirtildi. Ordu yetkilileri tarafından konuya ilişkin henüz nihai bir karar verilmediği ve tartışmaların halen devam ettiği aktarıldı.

Öte yandan Batı Şeria genelinde sık sık baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, bu baskınlarda çok sayıda Filistinli sivili öldürürken, şehirlerin altyapısına da büyük zarar veriyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim’den bu yana çoğu İsrail güçlerinin baskınlarında 275 Filistinli öldürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...