Tgrt Haber

İsrail Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ‘büyük bir göç bekliyoruz’ dedi ve ekledi: 6 bin kişiyi alabiliriz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ekim 2022 08:25 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 08:31
İsrail Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ‘büyük bir göç bekliyoruz’ dedi ve ekledi: 6 bin kişiyi alabiliriz

İsrail, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle büyük bir göç dalgasını kabul etmeye hazır olduklarını ifade ederken bu rakamı ise 6 bin olarak duyurdu.

Rusya​ Devlet Başkanı Putin’in ‘kısmi seferberlik’ kararı sonrasında  ülkeden kaçışlar hızlandı. Komşu ülkelere doğru büyük bir  araç kuyruğu oluşurken olası yeni bir göç dalgasına karşı İsrail’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

ENTEGRASYON TOPLANTISI YAPILDI

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada savaşla ilgili son gelişmeler ile birlikte İsrail’e büyük bir göç dalgası beklendiği ifade edildi. Söz konusu göç dalgasının on binlerce kişiyi kapsayacağı ifade edilirken İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda yer alan haberde, İsrail Aliya ve Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano-Shata'nın zorunlu askerlik korkusuyla ülkelerini terk etmek isteyen Rus göçmenlerin İsrail'e entegrasyonuna ilişkin bir toplantı düzenlediği belirtildi.

6 BİN RUS BEKLENİYOR

Önümüzdeki altı ay boyunca İsrail'e her ay yaklaşık 6 bin Rus göçmenin gelmesinin beklendiği aktarıldı. İsrail Merkezi İstatistik Merkezi'ne göre, son yirmi yılda İsrail'e en çok göç veren iki ülke Rusya ve Ukrayna oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...