Tgrt Haber

İsrail güçleri, alıkoyduğu Filistinliyi katletti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2024 18:00 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 18:08
Fotoğraf: Arşiv

Gazze'ye bomba yağdırmaya devam eden İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu bir Filistinliyi sorgudan sonra öldürdüğü ortaya çıktı.

Fotoğraf: Arşiv

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan İsrail ordusunun saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında şu ana kadar hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 22 bine dayanırken savaş suçu​ işleyen İsrail güçlerinin işlediği savaş suçlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İsrail saldırıları sırasında alıkonulan bir Filistinlinin, bir İsrail askeri tarafından öldürüldüğü ortaya çıtkı. Yerel basında çıkan haberde, kimliği açıklanmayan bir Filistinlinin İsrail askerleri tarafından Gazze'de alıkonulduğu belirtildi.

SORGUDAN SONRA ÖLDÜRDÜ

Alıkonulan Filistinlinin Hamas​ üyesi olarak iddia edilerek İsrail güçleri tarafından sorgulandıktan sonra bölgede bulunan bir askerin gözetimine bırakıldı. Ancak askerin daha sonrasında alıkonulan Filistinliyi öldürdüğü ifade edildi. İsrail askeri polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. İsrail askeri, "Filistinlinin kendisine saldırdığı ve tehlikede hissettiği için silahla ateş açtığını" öne sürdü.

İSRAİL ORDUSU SKANDALI DOĞRULADI

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de alıkonulan bir Filistinlinin söz konusu asker tarafından öldürüldüğü doğrulandı. Daha önce İsrail güçleri tarafından Gazze'de bazı Filistinlilerin yarı çıplak şekilde alıkonulduğu bilgisi ortaya çıkmış, bu durum üzerine Uluslararası Af Örgütü, savaş ortamında ve işgalde gerçekleşen insanlık dışı muamele, işkence, zorla kaybetme ve insanlık onuruna karşı yapılan saldırıların savaş suçu olduğunu vurgulamıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...