Tgrt Haber

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te 20 Filistinliyi gözaltına aldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2023 10:43 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 11:02
İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te 20 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 20 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail'in 20 gündür Gazze​'ye yönelik sürdürdüğü ağır bombardıman​ ve abluka sivil kayıpların hızla artmasına neden oluyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölen sivillerin sayısının 6 bin 546'ya yükseldiğini duyurdu.

Filistin​ resmi ajansı WAFA'nın Batı Şeria'daki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail askerleri, Dehişe, Ayide Mülteci Kampı, Husan köyü, Hidaza Dağı, Nehhalin ve el-Uruc, Davha, Beyti Ficar ve Halayil el-Levz bölgelerinde, gece evlere baskınlar düzenledi.

14 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Buralarda arama yapan İsrail askerleri, 14 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail güçleri, Ramallah'ın kuzeyindeki Arura ve Kuber köyleri ile Ramallah'ın doğusundaki el-Mugayyir köyünden de 5 kişinin yanı sıra işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah semtinden de "Sosyal medyadaki paylaşımları" nedeniyle Yesar Ebu Hasene adlı bir genç kızı gözaltına aldı.

Öte yandan Kudüs'ün Savvana Mahallesi'ne baskın düzenleyen İsrail güçleri ile bölgedeki Filistinli gençler arasında gerginlik yaşandığı kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...