Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşı küresel ekonomiye darbe vurdu: 2 şirket Kızıldeniz seferlerini durdurdu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
16 Aralık 2023 09:11 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 09:23
İsrail-Hamas savaşı küresel ekonomiye darbe vurdu: 2 şirket Kızıldeniz seferlerini durdurdu

Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'de ticaret gemilerini vurmasının ardından 2 şirket seferlerini askıya aldı. Alman Hapag-Lloyd ve Danimarkalı A.P. Moller-Maersk taşımacılık şirketleri sevkiyatlarını durdurdu.

Yemen​'deki Husilerin 7 Ekim'den sonra Kızıldeniz​'deki gemilere saldırılar düzenlemesi, taşımacılık şirketlerine geri adım attırdı. Son olarak Liberya bandıralı Al Jasrah isimli kargo gemisini hedef alan Husilerin ardından işletmeci Alman şirket Hapag Llyod, Kızıldeniz'deki konteyner gemi trafiğinin 18 Aralık'a kadar askıya alındığını duyurdu.

Danimarkalı taşımacılık şirketi A.P. Moller-Maersk (MAERSKb.CO) tarafından yapılan açıklamada ise, bir sonraki duyuruya kadar Kızıldeniz üzerinden tüm konteyner sevkiyatlarının askıya alınacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Dün Maersk Cebelitarık’ın kıl payı kurtulduğu olayın ve bugün bir konteyner gemisine yapılan başka bir saldırının ardından Babülmendep Boğazı’ndan geçmek üzere bölgede bulunan tüm Maersk gemilerine bir sonraki duyuruya kadar yolculuklarını durdurmaları talimatını verdik.''

SALDIRILAR YEMEN'DEKİ İNSANİ KRİZİ DE ARTIRIYOR

Birleşik Krallık'ın Yemen Büyükelçisi Abda Sharif, Husi saldırılarının sadece uluslararası deniz taşımacılığını tehdit etmediğini, aynı zamanda Yemen'deki insani krizi artırdığını söyledi. Sharif, kıtlık tehlikesi altındaki ülkeye giden gıda sevkiyatının yüzde 80'inin Kızıldeniz üzerinden yapıldığını hatırlattı.

İsrail-Hamas savaşı küresel ekonomiye darbe vurdu: 2 şirket Kızıldeniz seferlerini durdurdu

Öte yandan Yemen'deki Husiler​, İngiltere merkezli istihbarat şirketi Ambrey tarafından bugün yapılan açıklamada, Liberya bandıralı Al Jasrah isimli kargo gemisinin Husilerin hava saldırısı sonucu alev aldığı belirtilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...