Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahu iyice köşeye sıkıştı, psikolojik savaş da şiddetleniyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber, Reuters
20 Aralık 2023 09:32 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 17:37

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 75. günde de sürüyor, bölgeden son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor... İsrail hükümetinde iç karışıklık zirveye tırmanırken Başbakan Binyamin Netanyahu da gün geçtikçe köşeye sıkışıyor. İsrail basınından Haaretz, Hamas güçlerinin bahane edilerek İsrailli esirlerin bulunduğu bir eve ateş açıldığını yazdı. 'Yanlışlıkla' öldürülen 3 İsrailli esirin ardından Netanyahu'yu daha da zora sokacak bu haberle beraber iki taraf arasındaki priskolojik savaşın da şiddeti artıyor. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

7 Ekim'de Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye 75 gündür bombalar yağdıran İsrail'in kendi vatandaşlarını öldürdüğünü Haaretz yazdı. İsrail basınında yayımlanan haberde, İsrail tankının 'Be'eri'' Yahudi yerleşim biriminde İsrailli esirlerin bulunduğu bir eve ateş açtığı bilgisine yer verildi. Gazetede, "7 Ekim'de saldırıların başlamasından saatler sonra bir (İsrail) tankı Be'eri'de Hamas mensuplarının rehinelerle birlikte saklandığı Pasi Cohen'in evine top mermileri attı." ifadeleri yer aldı. Üstelik, İsrail güçleri, ''Bunu sadece evlerin duvarlarını yıkmak için yapıyoruz'' cevabını verdi. 

İsrailli esirlerin bir bir İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkmasıyla beraber Başbakan Binyamin Netanyahu iyice köşeye sıkışıyor. Hamas ile İsrail arasındaki psikolojik savaş tırmanıyor. Bunun en son örneği, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin bombalanmasından önce, üzerinde Tel Aviv'i eleştirdiği bilinen yabancı ve Arap aktivistlerin isimlerinin yazılı olduğu füze resimlerini yayınlamasında açıkça görüldü. 

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

17.30: İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesini ağır topçu atışları ve ardından beyaz fosfor bombası ile vurdu.

16.53: İsrail ordusunda görevli bir subay, "Gazze'nin tamamını Beyt Hanun gibi yapacakları" tehdidinde bulundu.

16.47: İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail ve Hamas arasında esir takası yapılması için Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesine karşı çıktığını belirtti.

16.08: İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyindeki Refah kentine hava saldırısı düzenledi. Bölgede bulunan Kuveyt Hastanesi çevresini hedef alan saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahu iyice köşeye sıkıştı, psikolojik savaş da şiddetleniyor

15.22: İsrail ordusu, çatışmalarda hayatını kaybeden Hizbullah mensubu için Lübnan'ın güneyinde düzenlenen defin törenine yakın mesafedeki bir evi hedef aldı.

15.00: İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medyada paylaştığı bir gönderide, Gazze'de ateşkesin "zamanının değil", daha ziyade askeri "kararlılığın" zamanı mesajı verdi.

14.17: İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir genci öldürdüğü belirtildi.

14.16: İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale'nin, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarını ve esir takasını görüşmek üzere Mısır'a gideceği duyuruldu.

14.01: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarındaki gelişmelerle ilgili, ülke yetkilileriyle görüşmelerde bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

13.54: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda bir askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

13.22: İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da 25 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

13.17: Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail yönetiminin 17 Filistinli esirin naaşını alıkoyduğunu duyurdu.

13.09: İsrail ordusunun Gazze’nin Refah kentine düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu bir bina tamamen yıkıldı.

İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahu iyice köşeye sıkıştı, psikolojik savaş da şiddetleniyor

11.55: Gazze Şeridi'nin büyük bir bölümünde, iletişim ve internet hizmeti, İsrail saldırıları nedeniyle yeniden kesildi.

11.06: İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 300'den fazla yere saldırı düzenlediğini duyurdu.

11.02: İsrail ve Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

40 ESİR KARŞISINDA 1 HAFTA İNSANİ ARA ÖNERİSİ

10.59: İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki 40 esirin serbest bırakılması karşılığında en az 1 hafta çatışmalara "insani ara" verilmesi önerisinde bulunduğunu yazdı.

10.42: Hizbullah Hareketi, İsrail ordusu ile Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda 2 mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

CİBALİYA'YA SALDIRI: ÇOĞUNLUĞU ÇOCUK VE KADIN ONLARCA KİŞİ ÖLDÜ

09.51: Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca kişi öldü ve yaralandı.

09.23: İsrail, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde bir askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

09.00: Deir Al Balah kentinde Mısri ailesine ait bir binaya düzenlenen saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Sivil savunma ekipleri ve bölgedeki Filistinliler, saldırıda yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışması yaptı.

08.27: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılar devam ediyor. Han Yunus kentine düzenlenen saldırıda yaralananlar, Nasır Hastanesi'ne getirildi.

İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahu iyice köşeye sıkıştı, psikolojik savaş da şiddetleniyor

06.37: İsrail'de muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Milletvekili Meirav Cohen, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması çağrısında bulunarak, onu devletin boynunda bir "değirmen taşı" olarak nitelendirdi.

05.53: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ndeki savaşla meşguliyet bahanesiyle yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili yargılanmasını ertelemeye çalıştığı ileri sürüldü.

İSRAİL KABİNESİNDE KAVGA

04.04: İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir'e "Beni tehdit etmeyin" diye bağırdığı bildirildi.

02.24: ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini geliştirme konusunu ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ele aldı.

İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahu iyice köşeye sıkıştı, psikolojik savaş da şiddetleniyor

İSRAİLLİ ASKERLERDEN NETANYAHU'YA VETO

01.42: İsrailli bazı yaralı askerlerin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Tel Aviv yakınındaki Sheba Sağlık Merkezi'ne yaptığı ziyaret sırasında görüşmeye katılmayı reddettiği bildirildi.

00.45: Hamas ile İsrail arasındaki psikolojik savaş tırmanıyor. Bunun en son örneği, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin bombalanmasından önce, üzerinde Tel Aviv'i eleştirdiği bilinen yabancı ve Arap aktivistlerin isimlerinin yazılı olduğu füze resimlerini yayınlamasında açıkça görüldü.

00.10: İsrailli Belediye Başkan Yardımcısı Fleur Hassan-Nahoum, kiliseye sığınan Hristiyan kadın ve kızının öldürülmesinden sonra Gazze'de hiç Hristiyan olmadığı ve Kilise bulunmadığını iddia etti.

23.54: BMGK'de Gazze'de insani yardımların engelsiz erişimi için çatışmalara ara verilmesi talep edilen karar tasarısının oylanması, anlaşma sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber, Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...