Tgrt Haber

Son dakika! Zulüm devam ediyor! İsrail Hava Kuvvetleri Gazze’yi bombalıyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 00:25 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 02:59

Son dakika haberi: Lübnan'dan İsrail topraklarına atılan bir dizi roket, iki ülke arasında yeni bir gerilimin başlamasına neden oldu. Lübnan, kendi topraklarından İsrail'e yapılan saldırıyı kınarken, İsrail ordusunun bu saldırılara karşılık olarak Lübnan'ın güneyine ve Gazze'ye operasyon düzenleyeceği iddia edildi. BM Geçici Barış Gücü'nün Lübnan'daki personeline sığınaklara gitme talimatı vermesi, olası bir çatışmanın güçlenmesine yol açtı. Bu iddiaların hemen ardından İsrail ordusunun Gazze'yi bombaladığı öğrenildi.

Lübnan​'ın resmi ajansı NNA, birkaç gün önce Ramazan ayı nedeniyle gece bir kafede sahur yapan Lübnanlı gençlerin üzerine İsrail İHA'ları tarafından sis bombası atıldığını duyurmuştu. Bu saldırının ardından dün gece Lübnan'dan İsrail'e bir dizi roket fırlatıldı. Ülkede uyarı sirenleri aktif hale getirilirken, akşam saatlerinde üç havan mermisinin daha fırlatıldığı öğrenildi.

GAZZE​'YE BOMBARDIMAN BAŞLADI

İsrail Kann televizyonu gelişmelerin ardından İsrail ordususunun Lübnan güneyi ile Gazze'ye bu gece operasyon düzenleyeceğini duyurdu. 

Çok geçmeden Ramazan ayında Mescid-i Aksa'yı kana bulayan İşgalci İsrail ordusunun Gazze'ye bombardıman başlattığı bildirildi.

Yoğun İsrail bombardımanı altında olan Gazze'de yaralılar olduğu bildirilirken, Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, "Hava savunmamız, Gazze Şeridi üzerinde uçan İsrail savaş uçaklarına karşı koyuyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Zulüm devam ediyor! İsrail Hava Kuvvetleri Gazze’yi bombalıyor

İsrail saldırıların ardından açıklama yapan Lübnan Başbakanı Necib Mikati saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Lübnan, toprakları üzerinden herhangi bir askeri tansiyonun yükselmesini kesinlikle reddediyor. Lübnan topraklarının saldırılar için kullanılması, güçlü istikrarı zedeliyor." ifadelerini kullandı.

Ancak Lübnanlı Başbakan'ın açıklamaları tansiyonu düşürmeye yetmedi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, üst düzey askeri ve savunma yetkilileriyle saldırıları görüştüğü toplantıda, "Olası tüm müdahale seçenekleri için hazır olunması" talimatı verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da roket saldırıları nedeniyle güvenlik kabinesini topladı.

Son dakika! Zulüm devam ediyor! İsrail Hava Kuvvetleri Gazze’yi bombalıyor

UNIFIL PERSONELİNE SIĞINAKLARA GİDİN TALİMATI

Operasyon iddiası Lübnan-İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL), askeri ve sivil personeline sığınaklara gitme talimatı vermesi ile güçlendi.

UNIFIL'den gelen yazılı açıklamada, yürürlükteki protokole göre, sivil ve askeri UNIFIL personeline üsleri içindeki sığınaklara sığınmaları talimatı verildiği ifade edildi. 

"İSRAİL DERHAL DURDURULMALI"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına tepki gösterdi. Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kuşatma, ambargo ve abluka altındaki Gazze yine bir ramazan günü İsrail'in devlet terörünün hedefi oluyor, bir avuç mazlum Filistinli, Siyonist katiller tarafından bombalanıyor" ifadesini kullandı.

İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası camianın bu insanlık suçuna sadece seyirci kaldığını belirten Kurtulmuş, "Yeter! Kınamanın ötesinde terör devleti İsrail derhal durdurulmalıdır" görüşünü paylaştı.

https://twitter.com/NumanKurtulmus/status/1644112502047866881

KILIÇDAROĞLU İSRAİL'İN SALDIRILARINI KINADI 

Twitter hesabından açıklama yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Kılıçdaroğlu, "İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınıyorum. Yerimiz bellidir, Filistin’in yanıdır" dedi.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1644110258162343938

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...