Tgrt Haber

İsrail hedef gözetmeksizin vuruyor: AA kameramanı hayatını kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 17:55 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 18:05
İsrail hedef gözetmeksizin vuruyor: AA kameramanı hayatını kaybetti

'İnsani ara'nın ardından bombardımana devam eden İsrail ordusunun hava saldırısında, AA'nın Gazze'de görev yapan kameramanı Muntasır es-Savvaf hayatını kaybetti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze​'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Başta siviller olmak üzere bölgede görev yapan insanları hedef alan İsrail ordusunun saldırılarında Anadolu Ajansı'nın Gazze'de görev yapan kameramanı Muntasır es-Savvaf hayatını kaybetti.

HER ŞEYE REĞMEN İŞİNE DEVAM ETTİ

Gazze’de İsrail’in düzenlediği hava saldırısında annesi ile babası dahil yakınlarından onlarca kişiyi kaybeden ve kendisi yaralı kurtulan Filistinli AA serbest kameramanı Mustasır es-Savvaf, her şeye rağmen işini yapmaya devam edeceğini söylemişti.

AA’nın Gazze’deki serbest kameramanı Savvaf, İsrail uçaklarının 18 Kasım’da Gazze'nni kuzeyindeki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda yakınını kaybetmişti.

İsrail hedef gözetmeksizin vuruyor: AA kameramanı hayatını kaybetti

AİLESİNDEN 47 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Saldırıda, aralarında Savvaf'ın gazeteci olan babası Mustafa es-Savvaf, annesi, iki erkek kardeşi ve onların çocuklarının da bulunduğu 47 kişi yaşamını yitirdi. AA serbest kameramanı Savvaf ise yüzünden yaralanmıştı.

'İNSANİ ARA'NIN ARDINDAN YİNE HEDEFTE SİVİLLER VAR

Öte yandan İsrail ordusu, “insani ara"nın ardından abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 200‘den fazla yere saldırı​ düzenlediğini açıkladı. Ordundan yapılan açıklamada, bu sabah 07.00’den itibaren kara, hava ve denizden Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar yapıldığı aktarıldı.

Bu saldırılarda Gazze’nin kuzeyinin yanı sıra Han Yunus ve Refah bölgeleri de dahil olmak üzere güneydeki yerlerin de hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, “insani ara” sonrası Gazze’de 200’den fazla yerin vurulduğu aktarıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...