Tgrt Haber

İsrail katliamlarını sürdürüyor: Yine mülteci kampını hedef aldılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 09:57 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 10:09
İsrail katliamlarını sürdürüyor: Yine mülteci kampını hedef aldılar

Gazze Şeridi'ni abluka altına alan İsrail, yine sivillerin sığındığı bir mülteci kampını hedef aldı. Nur Şems Mülteci Kampı’na gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Gazze Şeridi​'ni abulka altına alan İsrail ordusunun saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlerin sayısı 21 bine dayandı, 54 bin 918 kişi ise yaralandı. Filistin​ Sağlık Bakanlığı'nnı aktardığı son bilgilere göre; enkaz altında en az 8 bin kişinin bulunduğu belirtildi.

Bölgede katliamlarına devam eden İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarem kentinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’nı İHA ile hedef aldığı açıklandı.

Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı aktarıldı. Hayatını kaybedenlerin ve ağır yaralanan bir kişinin Şehit Dr. Thabet Thabet Devlet Hastanesine (Tulkarm Devlet Hastanesi) götürüldüğü belirtildi.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail katliamlarını sürdürüyor: Yine mülteci kampını hedef aldılar

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin 500'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 20 bin 915 Filistinli öldürüldü, 54 bin 918 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 159'u karadan işgal sürecinde olmak üzere 492 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...