Tgrt Haber

İsrail Hizbullah'ı hedef aldı Lübnan'a bomba yağdırdı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Şubat 2024 15:18 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 15:41

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mensuplarını hedef aldı. Lübnan Hizbullah'ı hava saldırılarında 3 kişinin öldüğünü duyurdu. 

İsrail, savaşın en başından beri Hamas​'a destek veren LübnanHizbullah​'ını bir kez daha hedefine aldı. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal paylaşım platformundan saldırıyı duyurdu. Adraee, İsrail savaş uçaklarının bu sabah Lübnan'ın güneyinde bulunan Sluki Vadisi'ndeki ve Taybe beldesindeki "Hizbullah hedeflerini" vurduğunu bildirdi.

Lübnan Hizbullah'ı ise İsrail saldırılarında 3 mensubunun daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçleri ile yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda Hizbullah mensuplarından Hasan İbrahim İsa, Hüseyin Ahmed Akil ve Ali Muhammed Dabus’un hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail Hizbullah'ı hedef aldı Lübnan'a bomba yağdırdı - 1. Resim

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan İsrail ordusu, dün Lübnan topraklarından Safed kentindeki askeri üssüne düzenlenen saldırıya karşılık, Lübnan'ın güney bölgesine yönelik geniş bir hava saldırısı başlatmıştı.

İsrail saldırıları sonucu 3'ü çocuk, 10 Lübnanlı hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi de yaralandı. İsrail ordusu, Lübnan'ın Nebatiye kentindeki Mercayun caddesi üzerinde yer alan 5 katlı bir binayı hedef almıştı.

İsrail Hizbullah'ı hedef aldı Lübnan'a bomba yağdırdı - 2. Resim

Art arda atılan 2 güdümlü füze ile vurulan binada Hüseyin Bercavi ile ailesinden toplamda 5 kişi hayatını kaybetmiş, enkaz altında kalan 2 kişiye ulaşmak için arama ve kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Arama kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekipleri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada enkaz altında en az 2 kişinin olduğunu ve bu sayının artmasından endişe edildiğini belirtti.

İsrail Hizbullah'ı hedef aldı Lübnan'a bomba yağdırdı - 3. Resim

131 GÜNDE 199 HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen Hizbullah mensubu sayısı 199’a yükseldi.

Çatışmalarda ayrıca 8 Emel Hareketi, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 41 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Öte yandan Hizbullah, Lübnan’ın güneyinden İsrail’e yönelik düzenlediği saldırıyla, Zibdin, Er-Rahib ve Ruveysat el Alem mevzisinde yer alan istihbarat teçhizatlarını güdümlü füzelerle hedef aldığını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...