Tgrt Haber

İsrail ile Gazze arasında ateşkes iddiası

13 Mart 2014 15:54
İsrail ile Gazze arasında ateşkes iddiası

İsrail ile Gazze'deki direniş grupları arasındaki ateşkesin yeniden yürürlüğe girdiği öne sürüldü.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Gazze'deki direniş grupları arasında 2012'de imzalanan ateşkes anlaşmasının yeniden yürürlüğe girdiği ifade edildi. Anlaşma ile ilgili herhangi bir ayrıntı verilmedi. İsrail tarafından da konu ilgili henüz açıklama yapılmadı. Kasım 2012'de Gazze'ye düzenlenen 160 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında İsrail ile direniş grupları arasında ateşkes anlaşması imzalanmıştı. Gazze sınırında bulunan İsrail'in Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine füze atılmış, olayda ölen ya da yaralananın olmamıştı. Bunun ardından İsrail, dün ve bugün Gazze'ye hava saldırıları düzenlemişti.
İsrail'in, Gazze'ye yönelik hava saldırıları, Gazze-İsrail arasındaki tansiyonun yükselmesine neden oldu. İsrail'in son olarak 11 Mart'ta İslami Cihad hareketinin askeri kanadı "Kudüs Seriyyeleri'ni" hedef aldığı hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki İslami Cihad hareketinin askeri kanadı "Kudüs Seriyyeleri”, 3 mensubunun ölümüne neden olan İsrail’in hava saldırısına dün attığı füzelerle misillemede bulundu.  Gazze’den İsrail'e yapılan bu son saldırı, 2012 Kasım ayında İsrail’in Gazze’ye düzenlediği ve 197 kişinin hayatını kaybettiği “Bulut Operasyonu"ndan bu yana Gazze’den İsrail’i hedef alan en büyük roket saldırısı oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...