Tgrt Haber

İsrail-İran gerilimini tırmandıran saldırı: 2 asker öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 18:40 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 18:53
İsrail-İran gerilimini tırmandıran saldırı: 2 asker öldürüldü

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren İran, Suriye'de iki askerlerinin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. İki ülke arasındaki gerilimi iyice tırmandıran olayı Devrim Muhafızları duyurdu.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Saldırılarının dozunu her geçen gün daha da artıran İsrail, Gazze​'ye havadan, karadan ve denizden bomba yağdırıyor. 'İnsani ara'nın ardından hem Gazze​'ye hem de Hamas​'a açık destek veren ülkeleri hedef alan İsrail ordusu, ateşkes sonrası masum 300 kişiyi öldürdü.

İKİ DEVRİM MUHAFIZI ÖLDÜRÜLDÜ

Sık sık İsrail'i tehdit eden ve Hamas​'a desteğini açıklayan İran​, İsrail'in Suriye'ye saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarda 2 İranDevrim Muhafızları Ordusu​ mensubunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Suriye’de Muhammed Ali Atayi Şurçe ve Penah Takizade adlı iki ordu mensubunun İsrail saldırısında öldüğü aktardı.

ASKERİ DANIŞMAN OLARAK SURİYE'DEYDİ

Saldırıda hayatını kaybeden iki Devrim Muhafızları Ordusu​ askerinin "askeri danışman" olarak Suriye'de bulunduğu kaydedildi. Şam yönetiminin haber ajansı SANA, İsrail güçlerinin sabaha karşı başkent Şam yakınlarına hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...