Tgrt Haber

İsrail, kara harekatında ele geçirdiği Hamas'a ait silahları sergiledi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
27 Ekim 2023 15:25 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 15:47
İsrail saldırılarında 7 bin 28 kişi hayatını kaybetti.

Gazze’yi abluka altına alan İsrail, kara harekatında ele geçirdiği Hamas’a ait silahları sergiledi. Silahlar Kuzey Kore ve İran yapımı olurken bir kısmının ise Gazze’de üretilen silahlar olduğu kaydedildi. 

İsrail saldırılarında 7 bin 28 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Hamas​ militanlarının Aksa Tufanı​ operasyonunda kullandığı bazı silahların ele geçirildiğini duyurdu. Ordudan bir yetkiliye göre bunların bir kısmı İran​ ve Kuzey Kore üretimi. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) kimliğinin paylaşılmasını istemeyen bir yetkili, Fransız haber ajansı AFP'ye şunları söyledi: Buradaki silahların yaklaşık yüzde 5 ila 10'unun İran'da üretildiğini düşünüyorum. Yüzde 10'u da Kuzey Kore menşeli. Geri kalanıysa Gazze Şeridi'nde üretildi.

ROKETLER KUZEY KOREYE AİT 

Yetkili, silahların arasında İran yapımı havan mermilerinin ve Kuzey Kore üretimi roket güdümlü el bombalarının (RPG) yer aldığını savundu.  IDF yetkilisi, toplamda kaç silaha el konduğunu açıklamazken, bunların savaşın ilk haftasında Gazze Şeridi yakınındaki yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılarda ele geçirildiğini kaydetti.  

KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR 

Independent'ta yer alan haberde, ABD merkezli haber ajansı AP de 19 Ekim'de yayımladığı haberinde, Güney Koreli silah uzmanlarıyla yaptığı analizlerin sonuçlarını paylaşmıştı. Haberde, çatışma videoları incelenmiş ve bazı Hamas savaşçılarının Kuzey Kore üretimi F-7 RPG'lerini kullandığının tespit edildiği bildirilmişti.

İsrail saldırılarında binlerce kişi öldü

DEZENFORMASYON İDDİASI 

Silah analiz firması ARES'in direktörü N.R. Jensen-Jones, F-7'lerin Suriye, Irak, Lübnan ve Gazze Şeridi gibi yerlerde önceden görüldüğüne dikkat çekmişti. Pyongyang yönetimiyse iddiaları "ABD'nin dezenformasyon kampanyası" diye niteleyerek reddetmişti.  ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal ise Hamas ve Hizbullah'tan kimliklerini paylaşmadığı kaynaklara dayandırdığı 8 Ekim tarihli haberinde İran'ın, Aksa Tufanı operasyonunun planlanmasına destek verdiğini öne sürmüştü.

GAZZE’DE 7 BİN 28 KİŞİ ÖLDÜ 

Tahran yönetimi, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı operasyona desteğini açıklarken, işin planlama kısmında yer almadıklarını savunmuştu. İsrail, Aksa Tufanı operasyonuna Demir Kılıçlar operasyonuyla yanıt vermişti. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı rakamlara göre, İsrail ordusunun bombardımanlarında Gazze'de 2 bin 913'ü çocuk, 1709'u da kadın 7 bin 28 kişi öldürülürken, yaralananların sayısıysa 18 bin 484'e yükseldi. 

İsrail ise Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309'u asker 1400 kişinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Kaynak: Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...