Tgrt Haber

İsrail, Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin evini vurdu!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 00:13 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 00:19
İsrail, Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin evini vurdu!

İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida’nın evini vurdu.

İsrail- Filistin​ savaşında çatışmalar her geçen saat daha da şiddetleniyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında Hamas’ın üst düzey bir ismi de hedef alındı. 

KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜNÜN EVİ VURULDU

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan, Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​ Sözcüsü Ebu Ubeida’nın Gazze Şeridi​'ndeki evinin vurulduğu aktarıldı. Ubeida’nın saldırı sırasında evde olup olmadığı bilinmiyor. 

HAMAS'TAN "AKSA TUFANI" OPERASYONU

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sabah erken saatlerde İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adını verdikleri bir operasyon başlattı. Bu operasyon, İsrail'de şok etkisi yaratırken, Filistinli gruplar çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürdü.

İsrail ordusu da atılan roketlere karşılık Gazze'ye saldırı başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, roket atışlarının başlamasından yaklaşık 4 saat sonra Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri koluna ait hedeflere çok sayıda uçakla hava saldırısı başlattığını açıkladı.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 4’üncü günde devam ederken, her iki tarafta da can kayıpları artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 260’ı çocuk olmak üzere 900’e yükseldiğini açıkladı. İsrail tarafında ise şu ana kadar bin kişi ölürken, 105’i ağır 2 bin 901 kişi yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...