Tgrt Haber

İsrail katlediyor, ABD susturuyor! BMGK'nin katliama tepki vermesini engellediler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Mart 2024 06:49 - Güncelleme : 01 Mart 2024 07:15
İsrail katlediyor, ABD susturuyor! BMGK'nin katliama tepki vermesini engellediler

İsrail dün Gazze'de yardım bekleyen Filistinlileri hedef alarak 100'den fazla kişiyi katlederken, BMGK'nin dünkü toplantısında ABD yeni bir skandala imza attı. Üye ülkelerin saldırıya tepki vermesi ABD vetosuyla önlendi.

İsrail ordusu dün Gazze​'de yeni bir katliama imza attı. Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen sivil konvoyunu hedef alan işgal ordusu, en az 112 Filistinliyi öldürürken, 760'ının da yaralamasına neden oldu.

İsrail katlediyor, ABD susturuyor! BMGK'nin katliama tepki vermesini engellediler - 1. Resim

KATLİAMI GÖRMEZDEN GELDİLER

Korkunç katliam dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) gündemine de gelirken İsrail'in hamisi ABD​ yine insanlık dışı bir skandala imza attı. Üye devletlerin saldırıya tepki niteliğinde açıklama yapılması konusunda yürütülen müzakerenin ardından İsrail'e yönelik eleştiriler içeren müzakere metninin, ABD'nin BM Daimi Temsilciliği tarafından kabul görmediği belirtildi. BMGK'nin kapalı oturumunun ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail katlediyor, ABD susturuyor! BMGK'nin katliama tepki vermesini engellediler - 2. Resim

"ENDİŞE" DE DUYAMADILAR!

Müzakere metninde, "Konsey üyeleri, İsrail güçlerinin Gazze'nin güneybatısında gıda yardımı bekleyen kalabalık topluluğa açtığı ateş sonucu 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 750 kişinin de yaralandığını belirten raporlardan derin endişe duyduklarını ifade ediyor" cümlelerine yer verildi.

Metinde, uluslararası insani hukuka uygun olarak Gazze Şeridi'ndeki sivilleri, hayatta kalmak için "vazgeçilmez olan temel hizmetlerden ve insani yardımdan mahrum bırakmaktan kaçınma" çağrısı yer aldı.

2,2 MİLYON İNSANA KULAK TIKADILAR

Aksi durumda, Gazze'deki 2,2 milyon kişinin tamamının "endişe verici düzeylerde akut gıda sorunuyla karşı karşıya kalacağı" kaygısı dile getirildi. Konsey üyeleri müzakere metninde İsrail'i, Gazze'ye insani yardımın girebilmesi için sınır geçişlerini açık tutmaya, insani ihtiyaçları geniş ölçekte karşılamak için ek geçişlerin açılmasını kolaylaştırmaya çağırdı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...